Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Zećiri: Poslušao sam preporuke Amerike, nisam bio u kancelariji opštine

© Tanjug / Dopisništvo KIMSnage kosovske specijalne policije ispred zgrade opštine Zubin Potok
Snage kosovske specijalne policije ispred zgrade opštine Zubin Potok - Sputnik Srbija, 1920, 31.05.2023
Pratite nas
Predsednik opštine Zubin Potok izabran na Kurtijevim izborima Izmir Zećiri, izjavio je da je u utorak obavljao dužnost u opštinskoj kancelariji u selu Čabra.
Zećiri je za RTV Dukađini rekao da je poslušao preporuke ambasadora SAD u Prištini Džefrija Hovenijera, dodajući da želi da bude u skladu sa vladom u Prištini.
Zećiri tvrdi da građani, koji protestuju u opštinama na severu zbog ulaska novih albanskih gradonačelnika u opštinske zgrade, nisu u pravu i da svi objekti pripadaju građanima i tzv. državi Kosovo.
Srbi u tri opštine na severu KiM protestuju, zahtevajući da se povuku tzv. specijalne jedinice kosovske policije sa severa KiM i da albanski gradonačelnici izabrani na izborima koje su Srbi bojkotovali ne ulaze u zgrade opština.
Srbi su lokalne izbore održane 23. marta u četiri opštine na severu KiM bojkotovali, nakon što su u septembru prošle godine napustili prištinske institucije zbog nepoštovanja Briselskih sporazuma od strane Prištine, stalnih upada tzv. specijalne policije na sever KiM i protivpravnih hapšenja Srba.
Ambasador SAD u Prištini Džefri Hovenijer - Sputnik Srbija, 1920, 30.05.2023
SRBIJA
Stigla prva američka kazna za Prištinu, SAD imaju i dva zahteva za Kurtija
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala