- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Zaharova: Smešna je izjava Kisindžera da Rusija želi da napadne Evropu

© Sputnik / Maksim Blinov / Uđi u bazu fotografijaMIP Rusije
MIP Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 30.05.2023
Pratite nas
Smešna je izjava bivšeg američkog državnog sekretara Henrija Kisindžera o tome da je Moskva, navodno, planirala da napadne Istočnu Evropu, Švedsku i Finsku, izjavila je portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova.
„Čini se da je to onaj slučaj kada ubeđeni ‘realista’ negira realnost samo zato što ne dozvoljava da ona postoji. Rasuđivanje da će Rusi napasti Istočnu Evropu, a istovremeno Švedsku i Finsku je smešno“, navodi se u komentaru Zaharove.
Rusko Ministarstvo je podvuklo da bi težnja šefa Bele kuće Džozefa Bajdena za dvostrukim obuzdavanjem zemalja, koje stoje „leđa o leđa“ protiv Vašingtona, Rusije i Kine, mogla da postane pogubna za hegemoniju SAD.
„Međutim, upravo savez Rusije i Kine, kada dve velike države stoje ‘leđa o leđa’ protiv Sjedinjenih Američkih Država, danas određuje magistralni pravac savremene geopolitike. Odatle i potiče pogubni kurs administracije Džozefa Bajdena za hegemoniju SAD za dvostrukim obuzdavanjem i Moskve i Pekinga. Sa stanovišta ‘Kisindžerove doktrine’, to je noćna mora na javi“, zaključila je portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije.
Henri Kisindžer - Sputnik Srbija, 1920, 28.05.2023
SVET
Iznenadni zaokret iskusnog stratega: Šta je Kisindžer hteo da kaže? /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala