- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Mesijev tata ugovorio istorijski transfer koji će promeniti fudbal

© AP Photo / Manu FernandezLionel Mesi
Lionel Mesi  - Sputnik Srbija, 1920, 30.05.2023
Pratite nas
Čelnici saudijskog kluba Al Hilal iz Rijada ponudili su fudbaleru Pari Sen Žermena i argentinskom reprezentativcu Lionelu Mesiju dvogodišnji ugovor vredan čak 1,2 milijarde evra, prenosi „Futmerkato“.
Horhe Mesi, otac i menadžer argentinskog velemajstora, je navodno već dogovorio sve uslove ugovora u bogatom kraljevstvu. Ukoliko se informacija ispostavi kao tačna biće to rekordna zarada za jednog fudbalera u istoriji ove igre.
„Prvi izbor Mesija je povratak u Barselonu, ali katalonski klub ne može da ga angažuje zbog teške finansijske situacije. Mesi se zbog toga okrenuo Saudijskoj Arabiji. Njegov otac Horhe je već prihvatio ponudu Al Hilala“, navodi „Futmerkato“.
Francuski mediji takođe javljaju da su čelnici kluba iz Rijada već dogovorili prelazak Serhija Busketsa, a u toku su pregovori i sa Đordijem Albom, kome ističe ugovor u Barseloni.
Mesi je pre nekoliko nedelja boravio u Saudijskoj Arabiji, ali je tada izjavio da nije pregovarao sa Al Hilalom, već da je obavljao ambasadorske dužnosti. Argentinski fudbaler je sportski ambasador Saudijske Arabije.
Mesi je u Pari Sen Žermen stigao 2021. iz Barselone, a ima ugovor sa klubom iz Pariza do 30. juna ove godine.
Njegov transfer u Saudijsku Arabiju početak je velike revolucije u fudbalu i stvaranja nove moćne lige sveta koja će privući mnoge zvezde u godinama koje slede.
Izvori iz Saudijske Arabije objavili su početkom godine da postoji jasan plan da 50 fudbalera iz najboljih liga Evrope (Engleske, Francuske, Nemačke, Italije i Španije), kao i Portugalije, pređe u saudijsku Pro ligu već ovog leta.
Plan, koji finansira i podržava saudijsko Minstarstvo sporta, predviđa angažman za fudbalere kojima ističu ugovori, a koje klubovi iz ove zemlje budu poželeli da angažuju.
Mesi je daleko najpoznatije ime kome ističe ugovor ovog leta, ali tu su još i Bobi Firmino (Liverpul), Ilkaj Gundogan (Mančester siti), Adama Traore (Vulvs), Džeri Mina i Abdulaj Dukure (Everton) koji bi mogli da budu zanimljivi Saudijcima.
Karim Benzema bi trebalo da produži ugovor sa Realom i ostane u Madridu, ali za ostale igrače Saudijci vide šansu zahvaljujući finansijskim poteškoćama koje imaju klubovi širom Evrope.
Očekivanja su da ovo leto donese rapidan porast kvaliteta klubova zahvaljujući talasu popularnosti od dolaska Kristijana Ronalda u Al Nasr.
Fudbalske lopte - Sputnik Srbija, 1920, 29.05.2023
SPORT
Tačka na „slučaj Kolubara“ – FSS bez milosti
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala