- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Lavrov: Kijevski režim prešao na terorističke metode koristeći zapadno oružje

© Press-služba MID RF / Uđi u bazu fotografijaŠef ruske diplomatije Sergej Lavrov
Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov - Sputnik Srbija, 1920, 30.05.2023
Pratite nas
Nema sumnje da je režim u Kijevu odavno prešao na terorističke metode uz korišćenje zapadnog oružja, izjavio je ministar inostranih poslova Rusije Sergej Lavrov.
„Detaljno smo o tome govorili i nema sumnje da je kijevski režim odavno prešao na otvorene terorističke metode“, rekao je on na pres konferenciji nakon sastanka sa ministrom inostranih poslova Burundi Alberom Šingirom.
Ističe da se u te svrhe koristi oružje kojim ih Zapad snabdeva i dodaje da su izjave Zapada o tome da se oružje ne sme koristiti protiv teritorije Ruske Federacije još jedna laž.
Lavrov je naglasio da predlozi afričkih zemalja za rešavanje ukrajinske krize moraju razmatrati u okviru suprotstavljanja Zapada i Rusije.
„Shvatamo da su u tom kontekstu ideje koje su iznele većina zemalja, uključujući i afričke zemlje, sa željom da doprinesu pronalaženju načina za prevazilaženje ove situacije i da su one iskrene u težnji da se na neki način pomogne“, rekao je ministar inostranih poslova Rusije.
Lavrov je zaključio da Rusija veoma ceni takve poteze ali da je potrebno da se sve ideje i inicijative razmotre u kontekstu geopolitičkog sukoba koji je Zapad pokrenuo protiv Rusije i istovremeno protiv Kine, kao što je nedavno objavljeno u dokumentima G7.
U ranim jutarnjim satima bespilotne letelice su oštetile stambene zgrade duž Lenjinskog prospekta i u Ulici Profsojuzna na jugozapadu Moskve. Takođe, jedan dron je pogodio zgradu u Ulici Atlasova u Novoj Moskvi. Gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanjin rekao je da niko od građana u incidentu nije ozbiljno povređen, te da su dve osobe zatražile medicinsku pomoć, ali da im nije bila potrebna hospitalizacija.
Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov - Sputnik Srbija, 1920, 29.05.2023
RUSIJA
Lavrov: Podržavajući „formulu mira“ Zelenskog Zapad podržava genocid
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala