- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Nekad je zvao Jokića na tuču, sada puca od optimizma: „Verujem u ovaj tim, hoću titulu“

© AP Photo / David ZalubowskiNikola Jokić i Džimi Batler
Nikola Jokić i Džimi Batler - Sputnik Srbija, 1920, 30.05.2023
Pratite nas
Košarkaši Denvera i Nikola Jokić dobili su konačno protivnika u velikom finalu NBA lige. Posle maratonske serije finala Istoka, Majami je iznenadio Boston i savladao ga sa 4:3 u seriji i tako stekao pravo da se bori za šampionski prsten.
Devet dana su u Koloradu morali da čekaju ishod obračuna između Bostona i Majamija. Po nekima, to je prednost za Jokića i ekipu jer su mogli da se odmore, dok drugi smatraju da su Nagetsi izgubili ritam i „uspavali“ se za to vreme.
Majami je vodio sa 3:0 pa doživeo tri vezana poraza, da bi u čuvenoj sedmoj utakmici ipak iznenadio Seltikse u gostima sa čak 103:84 u finalu Istoka i upisao još jednu vrednu pobedu u seriji.
Predstojeće veliko finale koje počinje u noći četvrtak na petak od 02.30 časova doneće nam obračun dvojice najboljih igrača ovih timova Nikole Jokića i Džimija Batlera. Denver ima prednost domaćeg terena i eventualnu sedmu utakmicu na svom parketu.
Nema sumnje i da će duel Batlera i Jokića biti zanimljiv zbog scene koja se desila 2021. godine, kada je as Majamija zvao Srbina da izađu ispred dvorane i obračunaju se.
Podsetimo, tada je Jokić ušao u sukob sa Markifom Morisom koga je gurnuo na parket. Mediji su tada pisali da je Batler rekao Jokiću neke pogrdne reči tokom te gužve, mada su nekoliko dana kasnije izašli u javnost i sa teorijom da je ustvari prozivao pomoćnog trenera Denvera.
U svakom slučaju, od tog sukoba do danas, tenzija između Nikole i Džimija je splasnula, možda i iz razloga što od čuvenog „babla“ i 2020. godine, Majami nijednom nije pobedio ekipu Denvera.
Šest puta su se sastali i svaki put je trijumfovao tim Nikole Jokića.
Naravno, ovog puta je ulog ogroman - titula šampiona u NBA ligi, a toga je svestan i Džimi Batler. As Majamija poručuje da niko u timu još nije zadovoljan.
„Nismo još učinili nešto veliko i sigurno niko od nas nije igrao za to da samo osvojimo Istočnu konferenciju. Igramo da osvojimo titulu“, poručio je Batler.
Sjajni košarkaš podvlači da uopšte nije iznenađen plasmanom u veliko finale.
„Imam potpunu veru u sebe i sve u timu, ovu grupu igrača, u tim koji su zajedno sastavili trener Erik Spolstra i Pet Rajli. Svedočim tome svakog dana. Znam kako dobru grupu igrača imamo, znam i kako smo dobra celina i rezultat toga je stigao“, zaključio je Batler.
Trener Liverpula Jirgen Klop - Sputnik Srbija, 1920, 30.05.2023
SPORT
Nemački panker doveo novog sportskog direktora – Klop je samo klimnuo glavom
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala