- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Bela kuća o ukrajinskom napadu dronova na Moskvu: Ne podržavamo napade unutar Rusije i tačka

© AP Photo / Carolyn KasterBela kuća u Vašingtonu
Bela kuća  u Vašingtonu - Sputnik Srbija, 1920, 30.05.2023
Pratite nas
Američke vlasti jasno stavljaju do znanja Ukrajini, javno i privatno, da ne podržavaju njene planove za napade na teritoriji Rusije upotrebom oružja proizvedenog u SAD, izjavila je portparol Bele kuće Karin Žan-Pjer.
„Prikupljamo podatke, neću da raspravljam o hipotetičkim pitanjima“, rekla je ona, misleći na napad ukrajinskih dronova na Moskvu i Podmoskovlje.
„Ne podržavamo upotrebu tehnike američke proizvodnje za napade unutar Rusije. I to je sve. Tačka. Bili smo vrlo jasni u vezi sa tim. I nastavljamo da to radimo. I jasno smo to radili ne samo javno, već i u zatvorenim kontaktima sa Ukrajincima“, precizirala je portparol.
Ona je još jednom kritikovala odluku ruskih vlasti da pokrenu specijalnu vojnu operaciju.
„Mnogo puta smo govorili da oni (ruske vlasti) mogu da povuku svoje snage sa (teritorije) Ukrajine umesto da svakodnevno nanose ove brutalne vazdušne udare na Ukrajinu, njene gradove i ljude“, dodala je Žan-Pjer.
Rano jutros bespilotne letelice su oštetile stambene zgrade duž Lenjinskog prospekta i u Ulici Profsojuzna na jugozapadu Moskve. Takođe, jedan dron je pogodio zgradu u Ulici Atlasova u Novoj Moskvi. Gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanjin rekao je da niko od građana u incidentu nije ozbiljno povređen, te da su dve osobe zatražile medicinsku pomoć, ali da im nije bila potrebna hospitalizacija.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala