Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Srpska lista i građani traže da novi gradonačelnik ne dolazi i da se povuče policija

© Sputnik / Teodor AnastasijevićPripadnici KFORA u blizini opštine Zvečan
Pripadnici KFORA u blizini opštine Zvečan - Sputnik Srbija, 1920, 29.05.2023
Pratite nas
Srpska lista i građani okupljeni ispred zgrade opštine Zvečan traže da novoizbarani albanski gradonačelnik ne dolazi u zgradu opštine i da se specijalna kosovska policija odmah povuče, a građani će napraviti prolaz i niko ih neće dirati.
Ove zahteve izneli su predstavnici Srpske liste Goran Rakić, Igor Simić i Dragiša Miloviću razgovoru sa predstavnicima tzv. kosovske policije i KFOR-a u Zvečanu.
Milović je za medije rekao da traže da se duge cevi i oklopni transporteri uklone, da se radnicima omogući pravo na rad u zgradi koju su Srbi gradili pre 50 godina, kao i da se poruči predstavnicima međunarodne zajednice – Euleksu, Kforu, Unmiku da zaštiti srpski narod.
Međunarodnu zajednicu je upitao i kako reaguju na to što su Albanci skinuli ne samo srpsku, već i zastavu Unmika, iako Priština traži članstvo u UN.
„Tu smo i da zamolimo naše građane da budu mirni, ovo su mirni protesti, ne sme nijedan kamen da poleti prema specijalcima, oni rade svoj posao, neko drugi ih je poslao da to rade, zato se iskreno nadam da će predstavnici međunarodne zajednice, koji su ovde po Rezoluciji SBUN 1244, da deeskaliraju situaciju i zaštite naš narod“, poručio je Milović.
Pregovori još traju.
Prethodno je KFOR propustio okupljene građane, koji su došli do zgrade opštine, ali je tada tzv. kosovska policija bacila suzavac.
Ispred zgrade opštine Zvečan, kao i Zubinog Potoka i Leposavića prisutne su jake snage tzv. kosovske i specijalne policije sa šlemovima i pod punom borbenom opremom.
Prisutni su i pripadnici KFOR-a pod punom borbenom opremom, sa štitnicima, šlemovima, maskama, pancirima.
Anketa
Strahujete li od sukoba na severu Kosova i Metohije?
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala