- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Novak razbio Amerikanca, pa poslao jaku poruku: „Kosovo je srce Srbije – stop nasilju“

© AP Photo / Andrew MedichiniNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 29.05.2023
Pratite nas
Novak Đoković je bez većih problema izborio plasman u drugo kolo Rolan Garosa na kom je prvi favorit. U tri seta, za dva i po sata pred njim je pao Amerikanac srpskog porekla Aleksandar Kovačević (6:3,6:2, 7:6), da bi po završetku susreta srpski as na objektivu kamere napisao: „Kosovo je srce Srbije – stop nasilju“.
Na pariskoj šljaci, kao što to uvek i biva, odmah je dao nekoliko izjava legendarnom Aleksu Koreči, s tim što je prethodno poslao jaku poruku i podršku srpskom narodu na Kosovu i Metohiji, koji prethodnih dana prolazi kroz izuzetno tešku situaciju, zbog čega je borbena gotovost Srbije podignuta na najviši nivo.
„Kosovo je srce Srbije – stop nasilju“, ispisao je Đoković, da bi posle toga usledio razgovor sa Korečom.
„Zadovoljstvo je igrati ovde na Rolan Garosu. Ovde uvek ima mnogo emocija koje dobijate i kroz koje prođete tokom meča. Imao sam mnogo lepih osećaja u Parizu i Bersiju i te kako sam motivisan da igram dobro na ovom turniru i da idem do kraja. Čestitke Kovačeviću za partiju koju je pružio, zaista je dobro igrao. Danas su bili teški uslovi za igru, morao sam da budem koncentrisan zbog toga što je vetar pravio probleme i menjao smer kretanja lopte“, poručio je Đoković na tečnom francuskom.
Usledilo je pitanje „domaćina“ Koreče da li želi da razgovor nastave na engleskom, na šta je Novak rekao da mu je potpuno svejedno, ali da ako može već da bira – njegov izbor je francuski. Jasno je da je publika bila oduševljena zbog toga, pa je usledio novi gromoglasni aplauz.
Koreču je zanimalo kako se vlasnik 22 Grend slem trofeja, koji u Parizu nišani rekordnu 23. titulu, sprema za meč protiv nekog kao što je Kovačević, koji debituje na velikom turniru.
„Uf, predugo je ovo pitanje koje si mi postavio. Ovo nije pitanje, nego konstatacija. Prva dva seta nije bilo problema, a onda sam počeo da propuštam prilike na startu trećeg. Izgubio sam malo fokus u tom setu, ali to je i uticalo da on podigne nivo svoje igre. Ipak, kada pokažete takav nivo na Grend slemu, onda morate da zaslužite pobedu. Fizički su stvari bile drugačije nego pre 10 godina, ali ovo jeste dobar startu turnira za mene“, završio je Đoković kog je publika još jednom pozdravila gromoglasnim aplauzom.
Naredni rival srpskom i svetskom teniskom asu biće Mađar Marton Fučovič.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 29.05.2023
SPORT
Novak rutinskom pobedom krenuo u pohod na Rolan Garos – Kovačević gledao ples svog idola na šljaci
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 29.05.2023
SPORT
Tehnologija zakazala – Novak ušao u raspravu sa sudijom /foto/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala