- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Mediji: Zelenski se plaši da objavi kontraofanzivu

© AP Photo / Heikki SaukkomaaPredsednik Ukrajine Vladimir Zelenski
Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski - Sputnik Srbija, 1920, 29.05.2023
Pratite nas
Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski plaši se da objavi kontraofanzivu, jer sumnja u pobedu Ukrajine, bez obzira na podršku zapadnih zemalja, piše „Asia Times“.
„On se koleba, bez obzira na to što su Oružane snage Ukrajine snabdevene američkim i evropskim naoružanjem, uključujući tenkove 'leopard', jer Ukrajina neće moći da vodi bitku u vazduhu, a zapadno naoružanje bi moglo loše da radi zbog prekida signala“, navodi list.
Mnogi eksperti smatraju da ruska vojska znatno prevazilazi ukrajinske snage i po brojnosti i po tehnici, dodaje autor članka.
List naglašava da u brigadama koje treba da budu angaživane u predstojećoj ofanzivi ima mnogo neiskusnih vojnika, a to „nije najbolji način da se započne velika operacija. Ukrajini nedostaju obučeni kadrovi“, navodi list.
Ministarstvo inostranih poslova Rusije je ranije saopštilo da zapadne zemlje traže od Kijeva da nastavi ofanzivna dejstva i da okupira nove ruske regione, iako shvataju da su takvi planovi osuđeni na propast.
Zamenik predsednika Saveta za bezbednost Rusije Dmitrij Medvedev je naveo da bi eventualni napad ukrajinskih snaga na Krim označio eskalaciju sukoba i upozorio ukrajinske vlasti da će takvi napadi naići na „neizbežnu odmazdu“.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala