- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Boston juri čudo, a Majami zna ishod majstorice

© AFP 2023 / ERIC ESPADATrener Majamija Erik Spolstra i Džimi Batler u sukobu
Trener Majamija Erik Spolstra i Džimi Batler u sukobu - Sputnik Srbija, 1920, 29.05.2023
Pratite nas
Interesantna priča stiže iz Amerike svega nekoliko sati uoči majstorice između Bostona i Majamija (noć između ponedeljka i utorka) posle čega će biti poznato ko će na megdan Nikoli Jokiću i Denveru. Naime, Hitsi koji su uspeli da ispuste vođstvo od 3:0, uopšte nisu zabrinuti i veruju u pobedu, a to potvrđuje vest da su bukirali karte za Denver.
Ekipa koju predvodi s klupe Erik Spolstra puna je samopouzdanja ili se bar tako predstavlja u javnosti, s obzirom na to da posle gostovanja u Bostonu ne planiraju da se vrate na Floridu, već su bukirali karte let u Kolorado.
Pomenutu informaciju potvrdila je avio kontrola koja u svom sistemu ima upisan let Majamijeve ekspedicije za Denver.
Ipak, to ništa ne mora da znači, pošto sve to pada u vodu u slučaju da im se ponovi i četvrti neuspeh u nizu. S druge strane, Boston juri čudo jer nikada nijedna ekipa u istoriji NBA lige nije uspela da se vrati iz 0:3, ali su Kelti na najboljem mogućem kursu.
Bili su na ivici ambisa i svašta se izdešavalo u šestom meču na Floridi gde ih je koš Derika Vajta svega 0,1 sekundu odveo do sedmog meča i majstorice u TD Gardenu.
Posle trećeg neuspeha Majamija u nizu oglazio se njihov najbolji košarkaš Džimi Batler koji je preuzeo odgovornost, poručivši da je on taj koji je mogao i morao bolje u trenucima kada se lomio meč.
Interesantna je bila i izjava Erika Spolstre koji je uprkos crnoj seriji u koju je ekipa zapala izjavio da će Majami biti tim koji će pobediti Boston u njegovom dvorištu i otići na megdan Denver Nagetsima koje predvodi maestralni Nikola Jokić s tripl-dablom u proseku tokom plej-of serije.
„Ovakve stvari se dešavaju, takva je sezona i ovo je jedna paklena serija. Ne znam kako, ali otići ćemo tamo i pobedićemo. Nikada ništa nije bilo lako za nas i naučeni smo da stvari radimo na teži način. To je jednostavno tako“, rekao je Spolstra čiji je tim dve od tri pobede u finalu Istočne konferencije ostvario u Bostonu.
Majstorica Istočne konferencije zakazana je dva časa i 30 minuta iza ponoći po srednjeevropskom vremenu.
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 29.05.2023
SPORT
Nikola nema, ali je Novak našao Jokićev broj: „On je ponos Srbije, pisaću mu“
Željko Obradović - Sputnik Srbija, 1920, 29.05.2023
SPORT
Partizan ne igra Superligu – Zvezda već u finalu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala