Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Kfor nasrnuo na Srbe u Zvečanu, ima povređenih, lekari se jednom Srbinu bore za život /video/

Pratite nas
Tokom nasilnog pokušaja Kfora da razbije miran protest Srba u Zvečanu ima mnogo povređenih sa obe strane. Za razbijanje prtesta korišćeni su suzavac i šok-bombe. Odjekivale su detonacije i pucnji. Usledila je reakcija okupljenih koji su uzvratili kamenicama, flašama i drugim predmetima.
Jedan Srbin je trenutno u operacionoj sali i lekari mu se bore za život. On, prema prvim informacijama, ima prostrelnu ranu u predelu karlice.
Doktor Zlatan Elek, direktor KBC u Kosovskoj Mitrovici izjavio je za "Novosti" da se ovoj zdravstvenoj ustanovi javilo više od 50 građana sa povredama od šok bombi, gumenih metaka i bojeve municije.
Jedna osoba koja je teško povređena za sada je u fazi dijagnostike. A, među povređenima je i doktor Dragiša Milović, predsednik opštine Zvečan koji je zadobio udarce u predelu grudi, ali ne zna se od čega.
Među povređenima je i izveštač Tanjuga kojem je šok bomba pala pod noge.
Povređeni su smešteni u Domu zdravlja u Zvečanu, a oni sa težim povredama prevezeni su u bolnicu u Kosovskoj Mitrovici.
U Leposaviću i Zubinom Potoku su se građani razišli i tamo je mirno.
Do sukoba je došlo kada su pripadnici Kfora nasilno počeli da razbijaju miran protest Srba ispred zgrade Opštine Zvečan.
Nakon što okupljeni Srbi nisu ispunilo ultimatum Kfora da se udalje od vozila tzv. kosovske policije, koja su bila okružena učesnicima mirnog protesta, Kfor je silom krenuo na demonstrante, koristeći pendreke, šok bombe i suzavac.
Nemile scene ispred zgrade opštine u Zvečanu - Sputnik Srbija, 1920, 29.05.2023
SRBIJA
Kfor nasilno razbio protest u Zvečanu, napadnuti Srbi, ima ranjenih /video, foto/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala