Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Amerika preporučuje da gradonačelnici na severu ne rade iz opštinskih, već iz drugih zgrada

© Tanjug / DOPISNIK KiMNa zgradi opštine u severnom delu Kosovske Mitrovice, jutros je postavljena nova zastava takozvanog Kosova
Na zgradi opštine u severnom delu Kosovske Mitrovice, jutros je postavljena nova zastava takozvanog Kosova - Sputnik Srbija, 1920, 29.05.2023
Pratite nas
Američki ambasador u Prištini Džefri Hovenijer izjavio je posle sastanka predstavnika Kvinte sa premijerom Aljbinom Kurtijem da zemlje Kvinte smatraju da bi najbolje bilo da novoizabrani gradonačelnici opština na severu kratkoročno ne rade iz opštinskih zgrada, prenosi Reporteri.
„Saglasili smo se da treba deeskalirati situaciju, ali ne znam da li mogu da kažem da postoji saglasnost o tome kako će se ta deeskalacija desiti. SAD smatraju, a govorim i o mojim kolegama, da nije neophodno da izabrani predsednici opština na severu obavezno svakodnevno idu na posao. U stvari, kratkoročno, preporučujemo da se to ne dešava“, kazao je Hovenijer, preneo je portal „Kosovo onlajn“.
Prema njegovim rečima, preporuka SAD je da gradonačelnici ne rade iz opštinskih, već iz drugih zgrada.
„Kao što im je Vlada omogućila da polažu zakletvu u drugim zgradama, kako bi izbegli sukobe, mi takođe mislimo da je pravi način da tako i rade“, kazao je Hovenijer.
Nemile scene ispred zgrade opštine u Zvečanu - Sputnik Srbija, 1920, 29.05.2023
SRBIJA
Kfor nasilno razbio protest u Zvečanu, napadnuti Srbi, ima ranjenih /video, foto/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala