- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Serija podmetanja eksploziva u Hrvatskoj: „Akcije povezane, imaju međunarodnu dimenziju“

© Tanjug / HINA/ EDVARD LJULJAKHrvatska policija
Hrvatska policija - Sputnik Srbija, 1920, 28.05.2023
Pratite nas
Hrvatski ministar unutrašnjih poslova Davor Božinović izjavio je danas da su slučajevi podmetanja eksplozivnih naprava na riječkom području očigledno povezani i da imaju međunarodnu dimenziju, dodavši da je policija jučerašnjim hapšenjem dvojice osumnjičenih uklonila neposrednu opasnost.
Policija Primorsko-goranske županije uhapsila je sinoć dve osobe koje povezuje sa serijom postavljenih eksplozivnih naprava na području Rijeke od kojih je poslednja eksplodirala sinoć oko pola sata nakon ponoći na Pećinama u Rijeci, prenela je Hina.
Dve osobe, hrvatskog i nemačkog državljanstva, osumnjičene za postavljanje naprava, zatekli su neposredno pre eksplozije, oko ponoći, policijski službenici ispred trgovačkog centra u Kostreni pokraj Rijeke, gde su ostavili eksplozivnu napravu.
Osumnjičeni su sa sobom imali i treću eksplozivnu napravu, utvrdila je policija.
Božinović je izjavio da se radi o policijskom postupanju koje je počelo sa pronalaskom naprave kod hotela „Ambasador“ u Opatiji u aprilu, nakon čega je 21. maja postavljena eksplozivna naprava u Rijeci ispred trgovačkog centra.
„Te akcije su očigledno na neki način povezane. Policija je od prvog dana krenula u vrlo opsežno i dubinsko istraživanje“, rekao je ministar.
Za motive i namere počinilaca rekao je da su stvar kriminalističkog istraživanja koje sledi, zaključivši da je ono što je očigledno u tim slučajevima bila neposredna opasnost policija sinoć rešila, prenose hrvatski mediji.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala