- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Putin čestitao Erdoganu pobedu

© Sputnik / Sergeй Guneev / Uđi u bazu fotografijaLideri Rusije i Turske Vladimir Putin i Redžep Tajip Erdogan
Lideri Rusije i Turske Vladimir Putin i Redžep Tajip Erdogan  - Sputnik Srbija, 1920, 28.05.2023
Pratite nas
Predsednik Rusije Vladimir Putin čestitao je Redžepu Tajipu Erdoganu pobedu na predsedničkim izborima u Turskoj, saopštila je pres služba Kremlja.
„Pobeda na izborima bila je prirodan rezultat vašeg nesebičnog rada na čelu Republike Turske i jasan dokaz podrške turskog naroda vašim naporima da ojačate državni suverenitet i vodite nezavisnu spoljnu politiku“, ističe se u Putinovoj čestitki.
On je u svojoj čestitki istakao da želi da potvrdi spremnost za nastavak konstruktivnog dijaloga po aktuelnim pitanjima.
„Visoko cenimo Vaš lični doprinos jačanju prijateljskih rusko-turskih odnosa i uzajamno korisne saradnje u različitim pravcima. Hteo bih da potvrdim spremnost za nastavak našeg konstruktivnog dijaloga po aktuelnim bilateralnim, regionalnim i međunarodnim pitanjima“, navodi se u čestitki.
Takođe se ističe da Rusija pridaje veliki značaj doslednoj realizaciji zajedničkih projekata, pre svega izgradnje nuklearne centrale „Akuju“ i stvaranja gasnog haba na teritoriji Turske.
„Od srca Vam želim nove uspehe u tako odgovornom poslu na čelu države, kao i dobro zdravlje i blagostanje“, dodaje se u Putinovoj čestitki.
Na osnovu prebrojanih 99,45 odsto glasova, aktuelni predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan pobedio je na predsedničkim izborima u toj zemlji sa osvojenih 52,1 odsto osvojenih glasova. Njegov protivkandidat, Kemal Kiličdaroglu, osvojio je 47,9 odsto glasova.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala