- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Vratio se stari Partizan: Crno-beli na korak do finala ABA lige

© Sputnik / Lola ĐorđevićKošarkaši Partizana
Košarkaši Partizana - Sputnik Srbija, 1920, 28.05.2023
Pratite nas
Košarkaši Partizana savladali su Cedeviti u prvoj utakmici polufinalne serije ABA lige rezultatom 85:70 (18:8, 24:18, 18:16, 25:28).
Konačno su košarkaši Partizana u utakmicu ABA lige ušli kao oni crno-beli koji su dominirali tokom evroligaških utakmica. Od početka su nametnuli svoju igru, dobro je funkcionisao napad, ali još bolje odbrana jer je Cedevita tokom prve deonice upisala samo osam poena.
Napad je ostao dobar i u narednoj četvrtini, a Džejsm Naneli je sa dve trojke održao odličan ritam i prednost koja je došla i do 16 poena. Cedevita je bila znatno bolja u drugoj četvrtini, ali su crno-beli ipak sa zasluženom razlikom otišli na odmor.
Trojka Murića početkom treće deonice kao da je podigla samopouzdanje košarkašima Cedevite, a Ferel je serijom od osam poena smanjio prednost Partizana na 11 poena. Crno-beli su napravili nekoliko grešaka u napadu moglo je to skupo da ih košta da Omić nije napravio nesportski faul.
Posle toga jedan Egzumov prodor bio je dovoljan da se povrati energija slična onoj sa početka utakmice i Partizan je posle tri deonice imao plus 18 poena prednosti.
Ništa se nije mnogo promenilo do kraja utakmice. Poslednju deonici poenima su otvorili košarkaši Cedevite, ali vrlo brzo je Partizan ponovo vratio prednost. Trifunović je vezao pet poena, posle čega su ga ispratili Koprivica kao i Anđušić koji je trojkom odveo crno-bele do 17 poena prednosti.
Koliko god ekipa Cedevite nije delovala kao da odustaje, postalo je jasno da su crno-beli od početka do kraja uspeli da održe svoj ritam i nivo igre koji im je doneo ubedljivu pobedu.
Najefikasniji je bio Naneli sa 18 poena, dok je kod Cedevite najveći broj poena odnosno 13 upisao Ferel. Ako pogledate statistiku tim iz Ljubljane imao je neverovatnih 50 naspram Partizanovih 27 skokova, dok je razlika u ofanzivnim bila 27:6 za Olimpiju.
Neverovatno je da su crno-beli odneli tako ubedljivu pobedu, ali prelomio je ipak nešto sigurniji napad.
Narednu utakmicu polufinalne serije Partizan i Cedevita igraju u utorak od 18 časova u Ljubljani.
Pogledajte novo izdanje emisije Miljanov korner.
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 28.05.2023
SPORT
Da li znate kako je igrati sa Jokićem u ekipi? „Oči mu se uvek pomeraju“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala