- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Milojko Spajić tužio Nebojšu Medojevića: Zakazano suđenje

© Foto : Youtube/ADRIA TV Montenegro/PrintscreenNebojša Medojević
Nebojša Medojević - Sputnik Srbija, 1920, 28.05.2023
Pratite nas
Predsednik Pokreta za promene (PzP) Nebojša Medojević sutra će se naći pred Višim sudom u Podgorici, po tužbi lidera Pokreta „Evropa sad“ Milojka Spajića za povredu časti i ugleda.
Spajić je tužio predsednika PzP-a i zbog povrede prava na psihički integritet i prava na dostojanstvo, prenela je RTCG.
Spajića zastupa advokatska kancelarija Danila Radulovića, a tužba je predata krajem februara.
Advokat Radulović izjavio je ranije da se Spajić na ovakav potez odlučio, „kako zbog sopstvene mentalne higijene, tako i zbog mentalne higijene celokupne javnosti“.
Spajićev advokat tvrdi da je Medojević „bombardovao javnost senzacionalističkim optužbama“ protiv Spajića, „bez bilo kakvog pravnog i logičkog osnova“.
Uoči podizanja tužbe oglasio se i Spajić, poručivši tada da ne želi da više toleriše ogromne količine neistina i sumanutih optužbi.
„Tim povodom podnosim tužbu protiv Medojevića, time čuvajući svoj integritet i integritet građana koji su svedoci jarme lidera DF-a“, kazao je tada Spajić u objavi na društvenim mrežama.
Medojević je rekao da će sutra biti u specifičnoj situaciji jer prvo ide na suđenje sa Spajićem, a potom na razgovore kod predsednika Jakova Milatovića „o budućnosti Crne Gore i konsolidaciji demokratije.
O Spajiću je, kaže, sve rekao. Podsetio je da je predao četiri krivične prijave glavnom specijalnom tužiocu Vladimiru Novoviću.
„Očekujem da zbog svega što sam tamo dokazao, Novović vrlo brzo interveniše, otvori istragu i liši slobode Milojka Spajića, jer je pokazao kriminalni koruptivni profil… Tvrdim da se radi o kriminalcu koji treba da bude procesuiran. Jer ako on nasledi Đukanovića, sa ovim populizmom i vrlo opasnim programom koji sigurno vodi Crnu Goru ka bankrotu i ka grčkom scenariju, ovaj narod i država više neće imati šanse“, istakao je lider PzP-a.
Medojević kaže i da će „pomoći Milatoviću“ da napravi distancu od dela Pokreta Evrope sad.
„Biću na usluzi Jakovu Milatoviću da mu pomognem da, kao neiskusan i mlad političar, napravi distancu od dela svoje političke organizacije iza koje stoji opasni, krupni narko-karteli i duvanski karteli“, tvrdi Medojević za crnogorske medije.
Milan Knežević - Sputnik Srbija, 1920, 28.05.2023
REGION
„Svi vide u ovom trenutku šta rade ambasade“: Knežević poručio da se neće sastati s Milatovićem
Izbori u Crnoj Gori - Sputnik Srbija, 1920, 27.05.2023
REGION
Napeto u Crnoj Gori: Kome raste podrška, a ko se bori za cenzus
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala