- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Srpsko-ruska drama u Parizu pripala Andreju – Laslo se borio do samog kraja

© AP PhotoLaslo Đere
Laslo Đere - Sputnik Srbija, 1920, 28.05.2023
Pratite nas
Laslo Đere, srpski teniser, poražen je u prvom kolu Rolan Garosa od ruskog tenisera Andreja Rubljova rezultatom 1:6, 6:3, 3:6, 4:6 posle drame od dva i po sata. Još jedan ruski teniser Karen Hačanov, obezbedio je drugo kolo na pariskoj šljaci pobedom nad Konstanom Lestijenom rezultatom 3:6, 1:6, 6:2, 6:1, 6:3.
Kao furija je u meč ušao Andrej Rubljov koji je Laslu Đereu oduzeo dva servis gema dok mu nije dopustio nijenu brejk loptu. Samo gem upisao je srpski teniser u prvom setu i videlo se da ne može da igra na svom najboljem nivou.
U drugom setu su srpski i ruski teniser razmenili po brejk, ali onda smo mogli da vidimo i razlog Laslove loše igre. Osetio je bol u nozi zbog čega je morao da zatraži medicinski tajm-aut posle kog je i dalje igrao u bolovima, ali znatno bolje.
Rubljov je nizao greške, Đereu je proradio forhend i srpski teniser uspeo je da osvoji drugi set i vrati se u meč.
Dobro je Laslo počeo i treći set, odmah je napravio brejk, ali Andrej ne samo da je vratio već je i drugi put u setu oduzeo servis gem srpskom teniseru i tako ponovo stekao prednost u setovima.
Andrej je delovao sigurnije u četvrtom setu, odmah je počeo da preti, a prelomni trenutak odigrao se u petom gemu kada je Rus napravio brejk koji je sačuvao do kraja seta. Srpski teniser je uspeo da spase jednu meč loptu na svoj servis, ali nije mogao da se izbori sa servis gemom ruskog tenisera.
Posle velike drame od tri sata i 40 minuta Karen Hačanov uspeo je da slomi otpor upornog Konstana Lestijena, francuskog tenisera, rezultatom 3:6, 1:6, 6:2, 6:1, 6:3. U prva dva seta Rus je bio nevidljiv, napravio je samo jedan brejk u prvom setu dok je drugom bio izuzetno loš.
Konačno, kada se činilo da je Hačanov već sam sebe otpisao sa Rolan Garosa, ruski teniser se probudio i u petom gemu trećeg seta napravio je brejk i potom još jedan u sedmom gemu.
Lestijen u četvrtom setu nije uspeo da osvoji nijedan svoj servis gem pa je postalo jasno da se Rus u potpunosti vratio u meč. Nakon što su razmenili po brejk u petom setu, postao je izuzetno neizvesno, ali u osmom gemu konačno drugu brejk loptu koristi Hačanov, a onda taj brejk i potvrđuje što mu posle velike muke donosi pobedu.
Pogledajte novo izdanje emisije Miljanov korner.
Arina Sabalenka - Sputnik Srbija, 1920, 28.05.2023
SPORT
Publika u Parizu izviždala sraman potez Ukrajinke – Beloruskinja ponovo pokazala veličinu /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala