Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Vučević posle izbora za novog lidera SNS-a: Naša politika se neće menjati, ostajemo motor razvoja

© Tanjug / NEBOJŠA RAUSMiloš Vučević
Miloš Vučević - Sputnik Srbija, 1920, 27.05.2023
Pratite nas
Novi predsednik SNS Miloš Vučević izjavio je danas, nakon vanredne sednice Skupštine SNS na kojoj je izabran na tu funkciju sa koje se povukao Aleksandar Vučić, da se politika SNS-a neće menjati i da će i dalje biti motor razvoja Srbije.
Zahvalio je dosadašnjem predsedniku SNS-a na svemu, kako je rekao, na 11 godina sjajnog vođenja stranke i borbe pre svega za Srbiju i SNS kao motora razvoja Srbije.
„Kod nas ovo nije nikakav diskontinuitet, već je jedinstvena priča, otvaramo novo poglavlje u našoj knjizi. Naša politika se neće menjati, ostajemo stranka motor razvoja naše otadžbine, ali i stranka koja neguje i čuva tradicionalne vrednosti srpskog naroda, svih građana Srbije, koja će se politički zalagati za očuvanje KiM u sastavu Srbije, koja će voditi računa o interesima srpske zajednice gde god da žive, pre svega na prostoru bivše Jugoslavije, i stranka koja će biti najpouzdaniji partner predsedniku Republike Vučiću“, rekao je Vučević.
Vučević je rekao da je SNS spreman da razgovara sa svim političkim strankama o pitanju eventualnih ranijih izbora, datumu održavanja izbora, kao i da neće biti nikakve prelazne vlade jer se vlada formira samo na osnovu većine u Skupštine, odnosno posle izbora.
„Nismo razgovarali oko rekonstrukcije Vlade Srbije, ni danas, ni prethodnih dana. I to nije bila tema. Vlada se formira samo na osnovu većine u Skupštini, a ona se dobija podrškom građana na biračkim mestima, odnosno na izborima. Oko toga nema nikakve rasprave i ne ostavljamo ni milimetar prostora da neko umišlja da će nešto da uradi ili kako da preuzme vlast. Vlast preuzimate kad dobijate većinsku podršku birača“, rekao je on.
Rekao je da je SNS podržala predlog Vučića da SNS uzme učešće u formiranju Pokreta za narod i državu odnosno Narodnog pokreta.
„Mnogo konkretnije ćete moći već krajem juna da vidite po tom pitanju“, dodao je Vučević.

Stranački organi 24. juna, pa priključenje velikom narodnom pokretu

Vučević je najavio da će 24. juna biti konstituisani stranački organi, a da se nakon toga priključuju velikom narodnom pokretu.
„Nastavićemo da radimo svi zajedno, sa Izvršnim odborom na čelu sa Darkom Glišićem 24. juna biramo Glavni odbor stranke, Predsedništvo, zamenika predsednika, potpredsednike i sve što će se dalje konstituisati u ovkiru stranačkih organa čime ćemo zaokružiti ceo proces“, rekao je on.
Krajem juna se, kako je naglasio, priključuju velikom patriotskom narodnom pokretu koji razumeju kao poziv i jačanje političkog fronta za državu. Dodao je da će pitanja sa kojima će se Srbija suočavati u narednom periodu biti mnogo izazovnija, posebno po pitanju Kosova i Metohije.
Zato je, kako je naglasio, važno da SNS ima širinu političke percepcije i da da šansu da se oko te politike za koju se zalaže SNS zajedno s predsednikom Republike Aleksandrom Vučićem uključe i članovi drugih partija ali i oni koji žele da ostanu nestranačke ličnosti, kako bi se izborili za snažnu i jedinstvenu Srbiju.

Vučić nije napustio SNS, samo smo imali primopredaju štafete

Vučević je izjavio da SNS neće biti bez Aleksandra Vučića, pošto on nije napustio stranku, niti se od nje „razveo“, već je, kako je rekao, samo urađena primopredaja štafete.
Odgovarajući na pitanja novinara zašto je Vučić odlučio da se ne kandiduje ponovo za predsednika SNS-a i kakva će biti sudbina te stranke, Vučević je rekao da je odlična sudbina stranke.
„Ona nije bez Vučića, on ostaje član i biće sa nama, nije napustio stranku“, kazao je on.
Vučević je rekao da će se konsultovati sa Vučićem i istakao da nije sramota pitati.
„Najgore je kada nemate sa kim da razgovarate“, rekao je Vučević i dodao da će za neku godinu neko drugi dobiti štafetu.
Tako se to radi u demokratskim strankama, istakao je Vučević, preneo je Tanjug.
Vučić je ranije, obrazlažući predlog da novi predsednik stranke bude Miloš Vučević, rekao da on zna najbolje šta je stranka i koliko voli Srpsku naprednu stranku.
„Znam iz koliko je dobre porodice i kao čoveka odanog SNS-u i ideji samostalne i prosperitetne Srbije. Siguran sam da će uz moju i vašu podršku moći da uradi još više i snažnije“, rekao je Vučić.
„Molim Vas da vodite računa i brinete o Srbiji. Čeka nas još mnogo zajedničkih pobeda“, rekao je Vučić na kraju obraćanja.
Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija, 1920, 27.05.2023
SRBIJA
Vučić: Nećemo dozvoliti novu Krajinu, narod će se braniti
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala