Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Održan četvrti protest „Srbija protiv nasilja“ u Beogradu

© Sputnik / Lola ĐorđevićProtest "Srbija protiv nasilja" ispred RTS
Protest Srbija protiv nasilja ispred RTS - Sputnik Srbija, 1920, 27.05.2023
Pratite nas
U Beogradu je održan četvrti protest „Srbija protiv nasilja“.
Učesnici protesta okupili su se ispred Narodne skupštine, a potom su krenuli u šetnju Bulevarom do Pravnog fakulteta i Takovskom do RTS-a, gde su napravili „prsten“ oko zgrade javnog servisa.
Posle okupljanja ispred RTS-a, učesnici su se uputili ka Tašmajdanskom parku, gde su još jednom pročitani zahtevi i najavljen novi protest za sledeći petak.
Protest je završen oko 20 časova, ali je deo okupljenih ostao ispred ulaza u RTS, pozivajući zaposlene javnog servisa da im se pridruže.
Na protest su došli predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac, Radomir Lazović i Dobrica Veselinović iz pokreta Ne davimo Beograd, Aleksandar Jovanović Ćuta iz pokreta Moramo - Zajedno.
Podsetimo, zahtevi protesta su momentalna smena svih članova REM-a i smena rukovodstva RTS-a, oduzimanje nacionalne frekvencije Pinku i Hepiju zbog, kako navode, kršenja zakona i promocije nasilja, agresije i nemorala.
Među zahtevima su smena ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića i šefa Bezbednosno-informativne agencije Aleksandra Vulina.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala