- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

RHMZ upozorava: Jaki pljuskovi do 2. juna, upaljen meteo-alarm

CC0 / Pixabay / Munje na nebu
Munje na nebu - Sputnik Srbija, 1920, 26.05.2023
Pratite nas
Republički hidrometeorološki zavod upozorio je da se od danas do 2. juna očekuje lokalna pojava jakih pljuskova sa grmljavinom i gradom.
„Pljuskovi i grmljavina koji se na području Srbije očekuju do kraja maja i početkom juna, lokalno će biti izraženiji, uz pojavu grada i sa velikom dnevnom količinom padavina, od 20 do 50 mm u zoni najintenzivnijih pljuskova, a lokalno i više“, naveo je RHMZ.
Do kraja meseca promenljivo oblačno i nestabilno vreme sa povremenim pljuskovima i grmljavinom, koji lokalno mogu biti izraženiji uz pojavu grada i sa velikom količinom padavina za kratko vreme.
Narandžasti meteo-alarm na snazi je za teritoriju Bačke, Banata, Srema, Zapadne i Jugozapadne Srbije, dok je u ostatku Srbije na snazi žuti meteo-alarm.
Žuti meteo-alarm znači da vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku. Treba nastaviti sa informisanjem o očekivanim meteorološkim uslovima i ne preduzimajte nepotrebne rizike.

Meteo-alarm narandžaste boje označava opasno vreme, to jest prognozirane su opasne vremenske pojave, a takvog su inteziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova. Pratiti savete koje daju nadležne državne službe, piše na sajtu RHMZ.

Hidrološko upozorenje

Na Dunavu kod h.s. Novi Sad i h.s. Smederevo, kao i na Savi kod h.s. Šabac vodostaji će se narednih dana kretati iznad granica redovne odbrane od poplava.
Vremenska prognoza - Sputnik Srbija, 1920, 26.05.2023
DRUŠTVO
Vreme danas: Nestabilno, mestimično pljuskovi i grmljavina, lokalno grad
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala