- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Odlučan protest Moskve Americi: Svaki vid agresije uvek će nailaziti na najodlučniji otpor

© Sputnik / Maksim BlinovAmerička ambasada u Moskvi
Američka ambasada u Moskvi - Sputnik Srbija, 1920, 26.05.2023
Pratite nas
Ministarstvo inostranih poslova Rusije uputilo je protestnu notu američkoj ambasadi u Moskvi zbog izjave savetnika američkog predsednika za nacionalnu bezbednost Džejka Salivana o napadima na Rusiju.

„Vreme je da Vašington nauči da će svaki oblik agresije prema Rusiji uvek nailaziti na najodlučniji otpor“, navodi se u saopštenju ruskog Ministarstva. Protest je uručen predstavnicima američke ambasade u Rusiji.

Pojašnjeno je da je Salivan svojim izjavama faktički odobrio napade Oružanih snaga Ukrajine na ruske teritorije, uključujući Krim i Belgorodsku oblast.

„Rusija je naglasila da su neprijateljske akcije SAD, koje su odavno postale strana u konfliktu, uvukle rusko-američke odnose u duboku i opasnu krizu sa nepredvidivim posledicama“, istaklo je Ministarstvo inostranih poslova Rusije.

Ruske diplomate su okarakterisale kao laž izjave američkih zvaničnika da Vašington ne podstiče napade na Rusiju. Ministarstvo je podsetilo da SAD u tu svrhu snabdevaju Kijev oružjem i vojnom tehnikom.
Ranije je u intervjuu televizijskom kanalu Si-En-En pomoćnik predsednika SAD za nacionalnu bezbednost Džejk Salivan rekao da Vašington ne dozvoljava Ukrajini da koristi zapadno naoružanje za napade na teritoriju Rusije, ali da Krim ne smatra delom te teritorije.
Ambasador Rusije u SAD Anatolij Antonov - Sputnik Srbija, 1920, 22.05.2023
RUSIJA
Ruski ambasador poručio Vašingtonu: Napadi na Krim su napadi na teritoriju Rusije
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala