- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Nevreme u Srbiji: Vanredno u užičkim selima, evakuisano sedam osoba /video/

© Tanjug / JAROSLAV PAPNevreme u Srbiji
Nevreme u Srbiji - Sputnik Srbija, 1920, 26.05.2023
Pratite nas
Jaka kiša, praćena grmljavinom, pogodila je više gradova Srbije. Vanredna situacija proglašena je u pet užičkih sela. Evakuisano je sedam ljudi.
Zbog posledica izazvanih obilnim padavinama, koje su danas posle 12 časova pogodile Zapadnu Srbiju, proglašena je vanredna situacija na delu teritorije grada Užica, mestima Karan, Ribaševina, Lunovo Selo, Trnava i Gostinica.
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Sektora za vanredne situacije, evakuisali su sedam osoba — u mestu Karan tri odrasle osobe i dvoje dece, koja su usled izlivanja potoka nakon obilnih padavina ostala zarobljena u kući, kao i dve osobe iz zaglavljenog vozila u Čačku, saopštio je MUP.
Nevreme koje je zahvatilo Zlatiborski, Moravički, Toplički i Raški upravni okrug izazvalo je izlivanje bujičnih potoka.
Vatrogasci-spasioci su na terenu i nastavljaju da pomažu lokalnom stanovništvu u mestima Karan, Ribaševina, Trnava, Lunovo Selo i Gubin Do u saniranju posledica, kao i na crpljenju vode u mestu Vraneši u opštini Vrnjačka Banja.
Kiša s gradom veličine lešnika kratko je oko podneva padala i u pojedinim delovima Beograda, kao Čačku, Leskovcu, Ovčar banji i okolini na magistralnom putu u Tučkovu.
Zbog nevremena u prekidu su od prepodneva dva dalekovoda kojima se strujom napajaju kablarska sela, javio je RTS. U prekidu je i dalekovid za Zablaće i okolinu, podaci su Elektrodistribucije u Čačku. Oštećeni su i seoski putevi.
Republički hidrometeorološki zavod izdao je danas upozorenje na lokalnu pojavu jakih pljuskova sa gradom, koje važi do 2. juna na celom području Srbije.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala