- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Nepoznati muškarac se neprimetno uvukao u Šolcovu pratnju i zagrlio ga

© AP Photo / Michael SohnNemački kancelar Olaf Šolc
Nemački kancelar Olaf Šolc - Sputnik Srbija, 1920, 26.05.2023
Pratite nas
Nemačka policija je napravila bezbednosni propust, kada je nepoznati muškarac uspeo da se uvuče u VIP konvoj nemačkog kancelara Olafa Šolca i srdačno ga zagrli, dok se pripremao da uđe u avion na aerodromu u Frankfurtu.
Šolc je putovao sa ministrom finansija Kristijanom Linderom na aerodrom u svojoj blindiranoj limuzini, a automobil je bio deo konvoja koji je uključivao telohranitelje nemačkog kancelara i nekoliko policijskih automobila i motora.
Na kratkom putu od centra grada do aerodroma, privatni automobil se pridružio zadnjem delu kolone ne privlačeći pažnju policajaca, prenosi britanski Telegraf pisanje lista Bild.
Auto je tada mogao da prođe kroz obezbeđenje aerodroma uprkos tome što njegova registarska oznaka nije bila registrovana kod vlasti u najvećem nemačkom vazdušnom čvorištu.
Kada su se automobili zaustavili na pisti, Linder je direktno ušao u vladin avion, ali je Šolc ostao da telefonira. U trenutku kada je izašao iz automobila i otišao da se fotografiše sa policijom koja ga je čuvala, nepoznati čovek mu je prišao i zagrlio ga, a da telohranitelji kancelara nisu primetili opasnost, piše list.
Čini se da Šolc nije bio svestan kršenja bezbednosti sve dok se to nije dogodilo.
„Za Olafa Šolca to nije bio veliki incident u konkretnoj situaciji, samo iznenađujuće intiman zagrljaj. Tek u retrospektivi postalo je očigledno šta se moglo dogoditi“, rekao je insajder za Bild.
Policija je odmah nakon incidenta shvatila da muškarac nije deo delegacije i uhapsila ga, a čovek je navodno rekao policajcima da veruje da je kolona bila deo svadbene proslave.
Iz Šolcove kancelarije potvrdili su da je došlo do incidenta kada se Šolc iz Frankfurta vraćao u Berlin, nakon proslave 25. godišnjice Evropske centralne banke.
U toku je istraga kako je došlo do ovog bezbednosnog propusta, prenosi Tanjug pisanje agencije AP.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala