- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Medvedev: Evropa je poludela

© Sputnik / Ekaterina Štukina / Uđi u bazu fotografijaZamenik predsedavajućeg Saveta bezbednosti Rusiej Dmitrij Medvedev
Zamenik predsedavajućeg Saveta bezbednosti Rusiej Dmitrij Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 26.05.2023
Pratite nas
Evropa je poludela, ona stalno svojim odlukama doliva ulje na vatru i podstiče eskalaciju, dok SAD polaze od svojih pragmatičnih interesa i pokušavaju da unište viševekovnog neprijatelja oličenog u Rusiji, izjavio je zamenik predsednika Saveta za bezbednost Dmitrij Medvedev.

„Evropa je poludela. SAD deluju u skladu sa svojim pragmatičnim interesima. Sami ne ratuju, nego zarađuju novac. Pokušavaju da unište viševekovnog neprijatelja. Što se tiče Evrope, za mene su oni zapanjujuća priča. Oni stalno dolivaju ulje na vatru i podstiču eskalaciju svojim odlukama“, rekao je Medvedev novinarima tokom posete Vijetnamu.

"Korejski scenario"

Prema rečima Medvedeva, kijevski režim „korejskim modelom“ rešavanja krize testira javno mnjenje po pitanju podele zemlje.
„Počeli su da testiraju svoje javno mnjenje o tome šta misle o podeli zemlje. Tako se pojavila ’38. paralela’. Kijevski režim tako testira javnost da li je spremna na takvu podelu zemlje“, rekao je Medvedev i dodao da je taj model za Kijev bolji nego neki drugi.
Podsetimo, zvanični predstavnici Kijeva su ranije dopuštali mogućnost rešavanja ukrajinske krize po „korejskom scenariju“.
Kojresko poluostrvo je formalno i dalje u ratu, jer je Korejski rat koji je traajo od 1950-1953. završen potpisivanjem primirja a ne mirovnog sporazuma.
Demilitarizovana zona se pruža duž 38. paralele deleći poluostrvo na približno jednake delove.

Sukob bi mogao da potraje decenijama

Medvedev smatra da bi ukrajinski konflikt mogao da potraje dugo, možda i decenijama.
„To je sukob koji će potrajati. Verovatno decenijama. To je nova realnost, novi uslovi života. Dok je tamo takva vlast, biće, na primer, tri godine primirja, dve godine sukoba i onda će se sve ponoviti. Potrebno je uništiti samu prirodu nacističke vlasti u Kijevu“, rekao je on.
Vladimir Putin - Sputnik Srbija, 1920, 23.05.2023
RUSIJA
Putin: Ukrajine pre 1918. godine nije bilo ni na mapi
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala