- Sputnik Srbija, 1920
MULTIMEDIJA
Kada slika govori više od hiljadu reči! Kroz Sputnjikove foto-galerije, infografike i drugi multimedijalni sadržaj sagledajte svet iz drugačije perspektive.

Veliki kontejnerski brod zaglavljen u Sueckom kanalu uspešno izvučen /video/

© Sputnik / Mahmoud Ahmed / Uđi u bazu fotografijaBrodovi na ulazu u Suecki kanal
Brodovi na ulazu u Suecki kanal - Sputnik Srbija, 1920, 25.05.2023
Pratite nas
U Sueckom kanalu se jutros zaglavio veliki teretni brod, koji je blokirao kanal, ali je uspešno izvučen tegljačima, saopštio je brodski agent „Let ejdžensis“.
Ta kompanija je navela da se radi o brodu „Sin Hai Tong“, dugom 190 metara, koji služi za prenos rasutog tereta, preneo je Rojters.
Kompanija „Let ejdžensis“ prethodno je, u trenutku kada je brod bio zaglavljen u Sueckom kanalu, izrazila zabrinutost zbog prekida globalne trgovine u jednom od najprometnijih kanala na svetu.
Vlasti Sueckog kanala nisu odmah komentarisale incident.
Iza zaglavljenog broda je bila stvorena kolona od četiri broda, navodi britanska agencija.
Brod je krenuo iz luke Duba u Saudijskoj Arabiji.
Ovo nije prvi takav slučaj u Sueckom kanalu.
Tokom jakih vetrova 2021. godine veliki kontejnerski brod „Ever Given“ se zaglavio u Sueckom kanalu, zaustavivši saobraćaj u oba smera na šest dana i prekinuvši globalnu trgovinu.
Prošle godine su tegljači izvukli tanker za naftu koji je nakratko ostao zaglavljen u kanalu nakon tehničkog kvara na kormilu, dok je kvar kontejnerskog broda u kanalu uzrokovao manja kašnjenja u martu.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala