- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

SPC objavila detaljne informacije za vernike koji žele da učestvuju u Spasovdanskoj litiji

© Sputnik / Lola ĐorđevićMošti Svetog Nikolaja Srpskom u Hramu Vaznesenja Gospodnjeg
Mošti Svetog Nikolaja Srpskom u Hramu Vaznesenja Gospodnjeg - Sputnik Srbija, 1920, 25.05.2023
Pratite nas
Srpska Pravoslavna Crkva poziva sve one koji žele da na praznik Vaznesenja Gospodnjeg uzmu učešće u Spasovdanskoj litiji da se od 18 časova okupe u ulici Kralja Milana, na potezu od Terazija do raskrsnice sa ulicom Miloša Velikog, kao i da na licu mesta poslušaju uputstva organizatora.
Programom je predviđeno da litija krene u 19 časova, zastane na uglu ulica Kralja Milana i Kralja Milutina, gde će patrijarh Porfirije služiti pomen postradalim đacima, mladima postradalim u mladenovačkim selima i svim žrtvama porodičnog i svakog drugog nasilja., saopštila je SPC
Procesija predvođena kivotom sa moštima Svetog Nikolaja Srpskog će preko Trga Slavija i Bulevara oslobođenja doći do Spomen-hrama Svetog Save, pred kojim će patrijarh Porfirije služiti moleban za stradale i obratiti se vernom narodu.
"S verom i molitvom, uz Svetog vladiku Nikolaja, koračajmo beogradskim ulicama radi isceljenja duše i tela, osvećenja ulica i trgova i za mir među ljudima", naglasila je SPC u saopštenju.
Patrijarh Porfirije služi arhijerejsku liturgiju u Veznesenjskoj crkvi povodom Spasovdana - Sputnik Srbija, 1920, 25.05.2023
SRBIJA
Liturgija u Vaznesenjskoj crkvi gde su mošti Svetog Nikolaja - slava Beograda /video, foto/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala