- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Rusija: Oružje isporučeno Kijevu može da „ispliva“ u bilo kom delu sveta, pa i u Latinskoj Americi

© Ministerstvo oboronы RF / Uđi u bazu fotografijaLansiranja raketa na objekte vojne uprave Ukrajine
Lansiranja raketa na objekte vojne uprave Ukrajine - Sputnik Srbija, 1920, 25.05.2023
Pratite nas
Specijalne službe Zapada organizuju nelegalne isporuke oružja Urajini koje mogu da „isplivaju“ u bilo kom regionu sveta, uključujući i Latinsku Ameriku, izjavila je predstavnica ministarstva unutrašnjih poslova Rusije Irina Volk.
Prema njenim rečima, ruski ministar unutrašnjih poslova Vladimir Kolokoljcev je na jučerašnjem sastanku sa kubanskim kolegom Lazarom Albertom Alvaresom potvrdio da će nastaviti zajednički rad u cilju suzbijanja sajber kriminala.
„Kolokoljcev je podvukao da su zapadne specijalne službe na račun ukrajinskog naroda faktički sprovodile operacije nelegalnih isporuka oružja, između ostalog i prenosnih i protivtenkovskih raketnih kompleksa. To oružje može da se pojavi u bilo kom regionu sveta, između ostalog i u zemljama Latinske Amerike i Karipskom moru“, rekla je ona.
Osim toga, Kolokoljcev je još jednom naveo da niz zapadnih zemalja pokušava da ograniči ili čak da zaustavi članstvo Ruske Federacije u Interpolu.
Portparolka ministarstva unutrašnjih poslova Rusije je zaključila da je politizacija međunarodnog sprovođenja zakona kontraproduktivna i šteti zajedničkim interesima u borbi protiv kriminala.
Dmitrij Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 23.05.2023
Specijalna operacija u Ukrajini
Medvedev: NATO isporučuje Kijevu avione i biće kao sve u redu - neće ništa biti u redu!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala