- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Putin: Saradnja u okviru Evroazijske ekonomske unije se odvija vrlo uspešno

© Sputnik / Ilья Pitalev / Uđi u bazu fotografijaPogled na moskovski Kremlj
Pogled na moskovski Kremlj - Sputnik Srbija, 1920, 25.05.2023
Pratite nas
Saradnja u okviru Evroazijske ekonomske unije se odvija veoma uspešno, Rusija ceni saradnju sa svim članicama EEU i gradi odnose na principima partnerstva, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin na početku sastanka Visokog Evroazijskog ekonomskog saveta.
„Želeo bih da istaknem da se saradnja u okviru Evroazijske ekonomske unije odvija vrlo uspešno“, rekao je Putin.
Kako je naveo, učesnici sastanka u užem sastavu treba da razmene stavove o osnovnim pravcima razvoja, mehanizmima koje u tom cilju koriste, a zatim da se razgovor nastavi u proširenom sastavu.
Putin se složio da konstatacijom predsednika Kazahstana Kasima-Žomarta Tokajeva da najveće koristi ima Jermenija, jer, kako je naveo, najveća stopa rasta privrede je zabeležena upravo u toj zemlji.
Premijer Jermenije Nikol Pašinjan je naveo podatak da je stopa rasta 12,1 odsto.
„Veoma ozbiljna cifra“, uzvratio je Putin i dodao da Rusija ceni partnerstvo sa državama-članicama koje je zasnovano na principu uzajamne koristi, poštovanja i uz uzimanje u obzir međusobnih interesa.
Na sastanku u užem sastavu pored Putina učestvuju i predsednici Belorusije Aleksandar Lukašenko, Kazahstana Kasim-Žomart Tokajev i Kirgizije Sadir Žaparov, kao i premijer Jermenije Nikol Pašinjan.
Na sastanku u proširenom sastavu putem video-veze će se pridružiti predsednik Uzbekistana Šavkat Mirzijojev, kao i predsednik Tadžikistana Emomali Rahmon.
Učestvovaće i predsednik Azerbejdžana Ilham Alijev koji je doputovao u Moskvu.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala