- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Jokićeva poruka za svako dete u Srbiji

© AP Photo / David ZalubowskiNikola Jokić
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 25.05.2023
Pratite nas
Čuveno pitanje koje je Nikola Jokić postavio na društvenim mrežama pre mnogo godina o tome da li neko hoće na basket obišlo je svet, ali Srbiju danas treba da obiđe njegova rečenica koja upućuje na to da će se teško pojaviti neki novi on.
"Oće neko na basket?", upitao je Jokić sada već davnog 7. februara 2011. godine.
Kultno je postalo to pitanje, sada jedan od najboljih košarkaša sveta u vremenu kada je bio 16-godišnjak je putem društvenih mreža morao da traži drugare za igranje, ali se sada postavlja još dramatičnije pitanje.
Da li iko čak i ima nameru da pozove ili potraži drugare za basket?
Jokić nije siguran u to.
"Znate koliko je teško sada naći ekipu za basket, naročito u mom rodnom gradu?", pomenuo je Jokić posle osvajanja titule šampiona Zapadne konferencije i prolaska u finale NBA lige.
A, nije bilo tako nekada...
"Sećam se dana kada se odlazilo u pet popodne na teren i ako izgubiš jedan basket možeš odmah da ideš kući", opisao je Jokić živu istinu svakog deteta koje se do ove aktuelne "nove ere", društvenih mreža i svega "modernog" ikada našlo na terenu za basket.
Jokić je i dalje to dete, iako je već ostvaren čovek i jedan od najboljih košarkaša svih vremena.
"Ništa se nije promenilo, ako neko hoće da igra basket može da me pozove".
O tome koliko je basket u školskom dvorištu, na košarkaškom igralištu, iza kuće, na ulici, bio važan u daljem razvoju i sazrevanju već su mnogo puta govorile Jokićeve starije kolege i takođe NBA igrači.
Bogdan Bogdanović je znao da iskoristi "fore i fazone" sa basketa tokom svoje košarkaške karijere, što i danas čini prezentujući mirijevsku školu, do je, na primer, Nemanja Bjelica, kao predstavnik novobeogradske škole čak i u Americi delio lekcije onima koji misle da su "izmislili" basket i košarku.
I zato je prethodna Jokićeva rečenica veoma važna, za svako dete u Srbiji, a ako nema sa kim da igra, može da pronađe Nikolu - on to sigurno neće odbiti.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala