- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Lideri Evroazijske ekonomske unije potpisali 15 dokumenata: Cilj – produbljivanje integracije

© POOL / Uđi u bazu fotografijaZasedanje Evroazijske ekonomske unije
Zasedanje Evroazijske ekonomske unije  - Sputnik Srbija, 1920, 25.05.2023
Pratite nas
Lideri zemalja Evroazijske ekonomske unije nakon samita u Moskvi potpisali su 15 dokumenata čiji je cilj produbljivanje integracije u različitim oblastima saradnje, saopštio je predsednik upravnog odbora Evroazijske ekonomske komisije Mihail Mjasnikovič.
„Potpisano je 15 dokumenata čiji je cilj produbljivanje različitih oblasti naše integracije. Posebno bih želeo da istaknem potpisivanje trećeg velikog protokola u sporazumu o EEU, što ukazuje na to da se mi u okviru unije ne zaustavljamo na osnovnom sporazumu iz 2014. godine, nego da ga širimo novim pravcima saradnje“, kazao je Mjasnikovič.
Kako je podsetio, u toku su pregovori o formiranju zone slobodne trgovine sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima i Indonezijom, a privode se kraju i trgovinski pregovori sa Iranom i Egiptom.
„To znači da se za poslovanje otvaraju ogromne mogućnosti koje će doprineti međusobnoj trgovini“, pojasnio je Mjasnikovič.
Nakon sednice Vrhovnog evroazijskog ekonomskog saveta potpisana je, između ostalog, odluka o pružanju finansijske pomoći prilikom realizacije zajedničkih projekata saradnje u sferama industrije i uredba o planovima liberalizacije za pojedinačne uslužne sektore u okviru Evroazijske ekonomske unije.
Predsednik Rusije Vladimir Putin - Sputnik Srbija, 1920, 25.05.2023
RUSIJA
Putin: Evroazijska ekonomska unija – centar multipolarnog sveta
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala