- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Skloni smo da idemo od sjaja od očaja“ – prava poruka selektora posle prolaza Srbije u četvrtfinale

© Sputnik / Lola ĐorđevićZastava Srbije
Zastava Srbije  - Sputnik Srbija, 1920, 25.05.2023
Pratite nas
Kadetska fudbalska reprezentacija Srbije plasirala se u nokaut fazu Evropskog prvenstva zauzevši drugo mesto u veoma jakoj grupi sa reprezentacijama Italije i Španije, odnosno Slovenije od koje je poražena na početku takmičenja.
Ekipu koju je na put ispratila informacija da je sin bivšeg reprezentativca Srbije Milana Jovanovića odstranjen iz ekipe zbog nepristojnog ponašanja prema trenerima, selektor Aleksandar Luković uspeo je da dovede do pobede nad Italijom, remija sa Španijom i prolaska u četvrtfinale.
„Još sam pod utiskom, nije lako vratiti se posle lošeg starta turnira. Svi su nekako razmišljali o porazu protiv Slovenije (4:2), a mi smo se bavili nama i pripremali za poslednje dve utakmice. Odigrali smo protiv najkvalitetnijih reprezentacija u grupi kako treba i zasluženo otišli među osam najboljih ekipa na kontinentu“, rekao je selektor Luković.
Srpski tim prvo je savladao Italiju (2:0), potom je remizirao protiv Španije (1:1), a rival u četvrtfinalu biće Poljska.
„Protiv Španije smo defanzivno bili veoma korektni, ofanzivno moramo mnogo bolje, naročito protiv ekipa koje svoju igru baziraju na posedu”, naveo je Luković.
I poručio javnosti...
„Ne bih voleo da se upadne u neku euforiju, skloni smo da idemo od sjaja do očaja. Moramo da ostanemo čvrsto na zemlji, da se pre svega dobro odmorimo i da što bolje pripremimo utakmicu sa Poljskom. Zahvalio bih se svim našim ljudima koji su došli u Budimpeštu da nam pruže podršku, nadam se da će ih biti u još većem broju u četvrtfinalnom meču u subotu", istakao je Luković.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala