- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Više od 5.000 ruskih vojnika obučeno da rukuje novim tipovima naoružanja

© Ministerstvo oboronы RF / Uđi u bazu fotografijaLansiranje aerobalističke rakete "Kindžal"
Lansiranje aerobalističke rakete Kindžal  - Sputnik Srbija, 1920, 24.05.2023
Pratite nas
Od početka ruske vojne operacije u Ukrajini obučeno je više od 120.000 ruskih vojnika, od kojih 5.000 za rad sa novim tipovima opreme, rekao je ministar odbrane Sergej Šojgu na sednici kolegijuma Ministarstva odbrane Rusije.
U cilju primene visokotehnoloških modela tehnike kao što su tenkovi T-90M „proriv“, BMP-2M sa borbenim modulom „berežok“, BMP-3, kao i različitih bespilotnih letelica obučeno je oko 5.000 specijalista, saopštio je ministar odbrane Rusije.
Prema njegovim rečima, centri za obuku MO Rusije ne samo da izvode individualnu obuku, već i obučavaju posade, posade tenkova i borbenih vozila, uključujući formacije i vojne jedinice formirane u novim regionima.
Tenk T-90M „Proriv“ je modernizovana verzija tenka T-90A. Osnovna razlika između ove verzije i originala je novi modul kupole, koji poseduje mitraljez sposoban da prati cilj u termovizijskom kanalu nišana, kao i sa ugrađenom dinamičkom zaštitom Relikt. Tenk je naoružan topom kalibra 125 mm, koji je sposoban da ispaljuje sve vrste municije, uključujući i vođene rakete, koje mogu uništavati i druge tenkove i oklopna vozila na udaljenosti do 5 km.
Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu - Sputnik Srbija, 1920, 24.05.2023
Specijalna operacija u Ukrajini
Šojgu obećao: Na napade ukrajinskih ekstremista odgovorićemo oštro
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala