- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ukrajinska vojska pokušala da izvede napad na ruski brod u Crnom moru/video/

© Sputnik / Aleksandr Galьperin / Uđi u bazu fotografijaVeliki ruski desantni brod "Koroljov", raketna krstarica "Maršal Ustinov" i veliki desantni brod "Ivan Gren" na probi parade u Kronštatu
Veliki ruski desantni brod Koroljov, raketna krstarica Maršal Ustinov i veliki desantni brod Ivan Gren na probi parade u Kronštatu - Sputnik Srbija, 1920, 24.05.2023
Pratite nas
Oružane snage Ukrajine su pokušale da napadnu pomoću tri bespilotna čamca ruski brod „Ivan Hurs“ koji štiti gasovode u Crnom moru, saopštio je portparol Ministarstva odbrane Rusije general Igor Konašenkov.

„Nakon terorističkog napada koji je bio 26. septembra 2022. godine na ‘Severnom toku 1’ i ‘Severnom roku 2’ Oružane snage Ruske Federacije rade na zaštiti svih sličnih objekata. Danas u 5.30 Oružane snage Ukrajine su pokušale da izvrše napad pomoću tri bespilotna čamca brod ‘Ivan Hurs’ koji pripada Crnomorskoj floti. Ruski brod je osiguravao bezbednost i funkcionisanje gasovoda ‘Turski tok’ i ‘Plavi tok’ u ekonomskoj zoni Turske“, rekao je on.

Svi neprijateljski čamci su uništeni vatrom iz naoružanja ruskog broda na 140 kilometara severoistočno od moreuza Bosfor.
Ruski brod je nastavio da ispunjava sve zadatke.
Mesto curenja gasa na gasovodu Severni tok u vodama Danske - Sputnik Srbija, 1920, 21.05.2023
RUSIJA
Mediji: Dva Ukrajinca umešana u eksploziju na gasovodima "Severni tok"
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala