- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Ukinuto jemstvo: „Kralj kriptovaluta“ i jedan od najtraženijih svetskih begunaca ostaje u Spužu

© Foto : Youtube/Coinage/PrintscreenDo Kvon, južnokorejski kriptomilijarder
Do Kvon, južnokorejski kriptomilijarder - Sputnik Srbija, 1920, 24.05.2023
Pratite nas
Državljani Južne Koreje, Do Kvon i Han Čan Jun, ostaće u spuškom pritvoru jer je Viši sud u Podgorici ukinuo odluku Osnovnog suda u Podgorici kojom je prihvaćeno jemstvo od po 400.000 evra. Do Kvon je uhapšen po međunarodnoj poternici zbog sumnje da je izvršio jednu od najvećih kriptoprevara na svetu.
Portparolka Višeg suda u Podgorici Marija Raković rekla je da je predlog o jemstvu, kojim se garantuje prisustvo južnokorejskih državljana u krivičnom postupku, vraćen na ponovno odlučivanje.
Kvon je na glavnom pretresu održanom 11. maja rekao da u suvlasništvu sa suprugom ima stan u Seulu u Južnoj Koreji, čiju vrednost procenjuje na oko tri miliona evra, dok za ostalu imovinu nije znao vrednost jer se „ne nalazi na berzi“.
Han Čan Jun naveo je da ima stan u Srbiji, čiju vrednost je procenio na oko dva miliona evra i stan u Seulu, za koji nije rekao vrednost.
„Kupoprodajni ugovor za stan u Srbiji zaključio sam u oktobru prošle godine. Svoju ukupnu imovnu vrednost procenjujem na oko pet miliona evra“, kazao je on.
Sledeće ročište zakazano je za 16. jun, prenosi RTCG.
Podsetimo, Osnovni sud u Podgorici 12. maja je prihvatio jemstvo od po 400.000 eura okrivljenim državljanima Južne Koreje i odredio da se, po uplati novca, puste na slobodu.
Crnogorsko tužilaštvo 18. maja uložilo je žalbu na odluku Osnovnog suda da odobri kauciju za pritvorenog južnokorejskog državljanina Do Kvona, i njegovog saradnika Han Čan Juna nakon optužbi protiv njih da su putovali sa lažnim pasošima, preneo je južnokorejski Jonhap.
Do Kvon je šire poznat kao „kralj kriptovaluta“, a za njim je bila raspisana međunarodna poternica zbog prevare teške 40 milijardi dolara.
On i njegov saradnik uhapšeni su tokom marta, dok su sa podgoričkog aerodroma pokušavali privatnim avionom da odlete u Dubai. Tada je saopšteno da su u Crnu Goru ušli sa lažnim dokumentima.
Privođenje Do Kvona, osumnjičenog za kriptoprevaru tešku desetine milijardi dolara, u crnogorski sud - Sputnik Srbija, 1920, 13.05.2023
DRUŠTVO
„Kralj kriptovaluta“ umesto u zatvoru u Crnoj Gori, završio u luksuznom stanu
Privođenje Do Kvona, osumnjičenog za kriptoprevaru tešku desetine milijardi dolara, u crnogorski sud - Sputnik Srbija, 1920, 24.03.2023
REGION
Detalji hapšenja jednog od najtraženijih svetskih begunaca u Crnoj Gori: Poznato kud je krenuo /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala