- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Rjabkov: F-16 će biti legitimne mete u zoni specijalne operacije

© AFP 2023 / PETRAS MALUKASAvioni F-16
Avioni F-16 - Sputnik Srbija, 1920, 24.05.2023
Pratite nas
Avioni F-16 biće legitimna meta za Rusiju kada ih Zapad isporuči Kijevu za borbu u zoni specijalne operacije, izjavio je zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Sergej Rjabkov.
„Više puta smo govorili da sva tehnika, svo naoružanje koje Kijev primenjuje u zoni specijalne vojne operacije i ne samo to, videli smo šta se desilo u Belgorodskoj oblasti, naravno, predstavljaju legitimnu metu“, rekao je Rjabkov, odgovarajući na pitanje Sputnjika da li će lovci F-16, kada budu isporučeni Kijevu, postati legitimna meta Rusije.
„Tvrdoglavost kojom naši protivnici idu dalje u pravcu sve veće eskalacije, čini mi se, nije samo jedan od glavnih problema današnjice, već verovatno najveća pretnja bezbednosti. Uključujući i njihovu sopstvenu bezbednost“, objasnio je ruski diplomata.
Ranije je list „Politiko“, pozivajući se na izvor iz Pentagona, pisao da se američko Ministarstvo odbrane ne protivi mogućoj isporuci lovaca F-16 Ukrajini od strane drugih zemalja. Istovremeno, prema navodima izvora, takva odluka o predaji lovaca još nije doneta, a Pentagon je više puta dovodio u pitanje potrebu Ukrajine za njima u trenutnoj fazi sukoba. Ukrajina se, kako je objavio list, pozivajući se na savetnika ukrajinskog ministra odbrane Jurija Saka, nada da će od Zapada dobiti do 50 lovaca F-16, a ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski želi da tema borbenih aviona bude u centru pažnje na samitu G7 u Japanu i samitu NATO-a u Litvaniji.
Zamenik predsedavajućeg Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 23.05.2023
RUSIJA
Medvedev: Više oružja za Kijev povećava verovatnoću nuklearne apokalipse
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala