- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Ima ko se seća „bucka“ od 140 kilograma – i drži lekcije Americi: „Nabijanje statistike, je li?“

© AP Photo / Ashley LandisNikola Jokić i Majkl Meloun
Nikola Jokić i Majkl Meloun - Sputnik Srbija, 1920, 24.05.2023
Pratite nas
Kada Nikolu Jokića ne cene dovoljno prvi koji čita lekciju jeste Majkl Meloun, a kada srpskog košarkaša hvale na sva usta, on tada usmerava da te pohvale odu na račun Majkla Melouna. Malo igrača i trenera imaju takav odnos kakav gaje Jokić i Meloun, a Amerikanac je još jednom posle plasmana u finale NBA lige objasnio kakvu zvezdu ima u timu.
Najbolji igrač finala Zapadne konferencije zasluženo je Nikola Jokić, ali ako pitate Majkla Melouna za njega je srpski as najbolji u celoj ligi, kao i za mnoge druge.
Gotovo posle svake utakmice trener Denvera ističe koliko Jokić nije dovoljno cenjen, ali sada je posle najvažnije pobede u istoriji kluba još krupnijim rečima pokušao da stavi do znanja kakav je majstor srpski košarkaš.

„To što Jokić radi je stvarno. MVP nagrade su stvarne. Tripl-dablovi su stvarni. Svi ti narativi o statistici su smešni i ignorantski... Jokić u proseku beleži tripl-dabl u plej-ofu, da li je to nabijanje statistike? Poštujte ga malo zbog toga“, rekao je Meloun koji je bio ljut i na sudije koje tokom cele utakmice nisu pokazivale respekt prema srpskom asu.

Meloun je podsetio na period kada je Nikola stigao u Letnju ligu sa viškom kilograma. Trener Nagetsa ispričao je kako se i tada kod momka iz Sombora video potencijal, ali niko ne nije verovao da će pisati istoriju najjače košarkaške lige na svetu.

„Kada je Jokić došao i igrao prvu Letnju ligu sa nama imao je skoro 140 kilograma, bio van forme, ali videlo se da je dobar igrač. Niko, i ako vam neko drugačije kaže nije tačno, niko nije mogao da vidi da će biti dvostruki MVP i da će prestizati rekorde Vilta Čemberlena svake druge noći“, rekao je Meloun potpuno iskreno.

Rekordi su zaista postali nezaobilazna reč kada se govori o Jokiću, a poslednji u nizu oborio je u četvrtoj pobedi Denvera nad Lejkersima, kada je stigao do osmog tripl-dabla u plej-ofu čime je nadmašio pomenutog Čemberlena koji je imao sedam.

„On izaziva samog sebe da bude još bolji svake sezone. Njegova inteligencija je van svih lista, najveća stvar je što čini da svi oko njega igraju bolje. Glavna oblast u kojoj nastavlja da raste su njegovo liderstvo i njegov glas na terenu. Učinak mu je ogroman. Svi ga slušaju, svi ga vole i svi ga poštuju“, poručio je Meloun.

*Pogledajte novo izdanje emisije Sputnjik sport.
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 23.05.2023
SPORT
Jokić: Želeo sam da budem kao Đoković
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 23.05.2023
SPORT
Lebron: Znam koliko je Nikola Jokić veliki – skidam mu kapu! /video/
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 23.05.2023
SPORT
Amerika se poklonila Srbinu – Jokić oborio rekord star 56 godina i konačno postao MVP!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala