- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Izvor: Glavnokomandujući ukrajinskih snaga zadobio tešku povredu glave u ruskim napadima kod Hersona

© AP Photo / Efrem LukatskyPripadnici ukrajinskih snaga na obuci
Pripadnici ukrajinskih snaga na obuci - Sputnik Srbija, 1920, 24.05.2023
Pratite nas
Komandant ukrajinske vojske Valerij Zalužni zadobio je traumatsku povredu mozga i brojne rane od gelera u ruskom raketiranju komandnog punkta na području sela Posad-Pokrovsko u Hersonskoj oblasti početkom maja, saopštio je Sputnjiku predstavnik ruskih bezbednosnih struktura, pozivajući se na informacije svojih izvora u Oružanim snagama Ukrajine.
Prema njegovim rečima, Zalužnog su najpre odvezli u Nikolajev kako bi mu bila pružena hitna medicinska pomoć i zaustavljeno krvarenje, a odatle je helikopterom prebačen u vojnu bolnicu u Kijevu radi trepanacije lobanje.
Zalužni je pre izvesnog vremena prestao da se pojavljuje u javnosti nakon niza napada, koje su Oružane snage Rusije izvele na brojne vojne objekte u Ukrajini.
Predstavnik hakerske grupe „Džoker DNR“, pozivajući se na svoje agente u ukrajinskoj vojsci rekao je prethodno za Sputnjik da je glavnokomandujući Oružanim snagama Ukrajine Valerij Zalužni teško ranjen tokom raketnog napada na ukrajinski štab početkom maja i mogao bi da napusti svoju funkciju.
Prema podacima „Džoker DNR“, informacije o stanju Zalužnog u Ukrajini namerno se blokiraju prema nalogu zapadnih pokrovitelja Kijeva da se ne bi podrivao duh Oružanih snaga Ukrajine, koje su i bez toga demoralisane zbog gubitka Artjomovska.
Prva pitanja o stanju i lokaciji Zalužnog pojavila su se nakon što su 10. maja u NATO objavili da je obavestio Alijansu da je sprečen da govori pred članovima vojnog odbora Severnoatlantskog saveza čak ni preko video-veze.
Specijalna vojna operacija ruske vojske u Ukrajini - Sputnik Srbija, 1920, 11.05.2023
Specijalna operacija u Ukrajini
Gde je nestao komandant ukrajinske vojske
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala