- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Novak je pao, a Beker digao glas: „Bilo bi glupo otpisati ga“

© AFP 2023 / WILLIAM WESTNovak Đoković i Boris Beker
Novak Đoković i Boris Beker - Sputnik Srbija, 1920, 24.05.2023
Pratite nas
Novak Đoković pao je sa prve na treću poziciju najnovije ATP liste, ali bi bilo suludo otpisati ga u trci za trofej na Rolan Garosu, tim rečima javnosti se obratio njegov bivši trener i legendarni nemački teniser Boris Beker.
Premanjnjegovim rečima apsolutni rekorder po broju nedelja provedenih na vrhu rang liste i osvajač čak 22 Grend slem trofeja, ne dobija ljubav i poštovanje u onoj meri u kojoj bi trebalo zbog svega onog što je u prethodnih 15 i kusur godina pružio belom sportu.
„Bilo bi glupo i pogrešno da neko otpiše Novaka Đokovića. Šljaka nije njegova omiljena podloga, ali u prethodnih nekoliko godina uspevao je da podigne formu baš za Rolan Garos. Novak će uvek da slovi za jednog od favorita za osvajanje pehara na Grend slem turniru, dokle god bude želeo da igra i dokle guod bude zdrav“, istakao je Beker.
Fudbalska lopta - Sputnik Srbija, 1920, 24.05.2023
SPORT
Srbija je ispustila još jednog svog sina... /video/
Uspešnu saradnju imali su Đoković i Beker, nakon što su im se putevi razišli. Nemac je kasnije zbog problema s neplaćenim porezom završio čak i iza rešetaka u Velikoj Britaniji. Ipak, i iz zatvora je pratio sve što radi njegov bivši učenik.
„Đoković je izuzetno otvoren, komunikativan čovek, koji ponekad možda deluje kao mašina. Međutim, kada nije na terenu on je prilično šarmantan. Sa njim možete da pričate o poslu, politici, muzici. Izuzetno je dobar momak. Takođe, on je neko ko piše istoriju tenisa. Razume ko je bio pre njega tu i želi da ostavi svoj trag. To je već uradio. Đoković je perfeksionista, kao i sve velike zvezde. Teži ka tome da odigra savršen meč, što mu se možda dogodilo jednom ili dvaput u karijeri“, zaključio je čuveni Nemac.
U toku su kvalifikacije za Rolan Garos koji će trajati do 11. juna.
Pogledajte novu epizodu emisije Sputnjik sport.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 24.05.2023
SPORT
Italijan o Novakovim tajnama: „Unutrašnja vatra i želja za rekordima“
Danil Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 23.05.2023
SPORT
Neverovatan rezultat magičnog Rusa – 20 trofeja u 20 gradova
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala