- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Nikola protiv zakona fizike i Amerikanaca: Nestvarni potezi srpskog asa presudili Lejkersima /video/

© AP Photo / Ashley LandisNikola Jokić
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 23.05.2023
Pratite nas
Nikola Jokić bio je ključ Denverove pobede nad Lejkersima, a dva koša izdvojila su se kao presudna za pobedu Nagetsa. Srpski as uspeo je da pogodio trojku u važnom trenutku dok je Entoni Dejvis mislio da perfektno radi svoj posao u odbrani, a potom je postigao i koš za pobedu na 52 sekunde do kraja.
Na tri minuta do kraja četvrte utakmice Denvera i Lejkersa Nagetsi su imali prednost 107:104, a onda je to vođstvo povećao ko drugi nego Nikola Jokić i to trojkom koja gotovo da prkosi zakonima fizike.
Delovalo je da Entoni Dejvis igra odličnu odbranu, verovatno je i sam Amerikanac bio uveren u to, Jokića je izgurao sa linije za tri poena, a srpski as je skoro padajući uspeo da pošalje loptu u koš.
Iako su se Lejkersi vratili i uspeli da izjednače, na manje od minut do kraja meča Jokić se probio kroz Dejvisa i Šrudera i poentirao za pobedu.
Tokom dele utakmice Jokić je kao i obično igrao kao da je sišao sa neke druge planete, dok su saigrači uživali u njegovoj novoj predstavi. Na neverovatne poteze srpskog asa navikli smo i ranije, ali ovoga puta bili su od posebnog značaja.
Lebron Džejms takođe je, ali tokom druge deonice, bio uveren da dobro „čuva“ Jokića koji je kao i kasnije protiv Dejvisa uspeo da pogodi u padu i to uz zvuk sirene.
Čak je i Lebron posle poraza svog tima održao govor o Jokiću i govorio o tome koliko i zbog čega ceni srpskog košarkaša.
*Pogledajte novo izdanje emisije Sputnjik sport.
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 23.05.2023
SPORT
Jokić i Denver u finalu NBA lige – srpski majstor košarke ide po zasluženu titulu
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 23.05.2023
SPORT
Jokić: Želeo sam da budem kao Đoković
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 23.05.2023
SPORT
Lebron: Znam koliko je Nikola Jokić veliki – skidam mu kapu! /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala