Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Gradonačelnik Štrpca: Pravda je spora, ali dostižna

© Sputnik / Andreй StarostinČekić u sali za suđenje
Čekić u sali za suđenje - Sputnik Srbija, 1920, 23.05.2023
Pratite nas
Tzv. Ustavni sud Kosova ocenio je da je jedan od okrivljenih u slučaju "Brezovica" Jadran Kostić neosnovano u pritvoru i da su mu povređena ljudska prava, potvrdio je na društvenim mrežama gradonačelnik Štrpca Dalibor Jevtić.
Jevtić je objavio odluku Ustavnog suda uz reči da je pravda spora, ali dostižna.
"Ustavni sud proglasio je prihvatljiv zahtev jednog od okrivljenih za puštanje iz pritvora. Istina, kao i voda, uvek nađe svoj put", poručio je Jevtić.
"Ustavni sud danas je objavio presudu na osnovu žalbe jednog od optuženih u slučaju ”Brezovica”, Jadrana Kostića, koji se još uvek nalazi u pritvoru od decembra 2021. godine. Dakle ono o čemu govorimo već neko vreme je sada ovom odlukom Suda dobilo potvrdu. Jadran Kostić, i čvrsto verujemo i svi ostali koji su još uvek u pritvoru od decembra 2021. godine, su protiv pravno i uz kršenje osnovnih ljudskih prava, odvojeni od svojih porodica godinu i šest meseci.", napisao je Jevtić.
Jevtić je podsetio da je žalba Kostića predata još juna prošle

"Trebalo je puno vremena, strpljenja ali vere da će pravda ipak na kraju pobediti, da će osnovna ljudska prava Jadrana Kostića i ostalih naših kolega, komšija, prijatelja, biti na kraju ipak ispoštovana. Ne ulazeći u sam sudski proces oko kojeg suđenje još uvek nije ni počelo, osećam obavezu da i u ime porodice Kostić, da u ime porodica ostalih koji se još uvek nalaze u pritvoru, u ime hiljade građana koji su na nekoliko protesta pozvali na pravdu i za našeg Bracu, Miju, Koleta, Laleta, Kurtu, Raifa, Dragomira", rekao je Jevtić.

Jevtić je upitao i kako to da su oni koji pucaju na decu i dan danas na slobodi uz obećanje da će uskoro na ovu i još neke teme javno govoriti.
"Dok oni koji su ugledni i poštovani građani našeg društva nemaju, i u okviru važećih zakona, prava da budu tretirani na način koji to upravo zakoni i predviđaju? Kako je moguće da bivši direktor urbanizma Dimitrije Račićević bude optužen za izdavanje dozvola u jednom procesu pred sudom, i da sa druge strane bude optužen za neizdavanje dozvola pred istim tim sudom? Postoji još puno drugih pitanja. Verujući u pravdu, insistiraćemo na njoj. Strpljivo. Na ovu i druge teme ću uskoro govoriti baš kao što sam i obećao", zaključio je Jevtić
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala