- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Bugarski novinar: Kandidat na mesto ministra odbrane gura Bugarsku u rat

CC0 / Pixabay / Zgrada bugarskog parlamenta
Zgrada bugarskog parlamenta - Sputnik Srbija, 1920, 23.05.2023
Pratite nas
Kandidat na mesto ministra odbrane, koga je predložila koalicija „Nastavljamo promene“ i „Demokratska Bugarska“, gura Bugarsku u rat, izjavio je bugarski novinar i poslanik u parlamentu ispred Socijalističke partije Aleksandar Simov.
Todor Tagarev je 2013. godine već bio na ovoj poziciji u tehničkoj vladi Marina Rajkova. Nakon početka sukoba u Ukrajini, on je predložio da se Ukrajini predaju bugarski tenkovi i avijacija i žalio se na to da vlasti u Bugarskoj nisu od poverenja i da ne mogu da sačuvaju tajne NATO-a. Prošlog proleća je rekao da žali što ruski esperti iz MiG-a i dalje imaju pristup vazduhoplovnoj bazi „Graf Ignjatijevo“.
„Nama je potrebna garancija od 110 odsto, da ni jedan Rus tamo više neće doći“, rekao je on.
Simov je naveo da je Tagarev „američki jastreb“ koga su nekoliko godina pripremali za ulogu koja mu je namenjena.
„Imam utisak da je to politička histerija, jastreb koji se ne razume u ovu oblast. To će biti apokalipsa za bugarsko Ministarstvo odbrane ako ga on bude vodio“, istakao je Simov televiziji „Bugarska 24“.
Podsetio je da je Tagarev mogao da bude ministar odbrane još 2022. godine, ali parlament nije podržao njegovu kandidaturu.
„Sada su dočekali dobar momenat da ga ponovo postave, ali to znači samo jedno: da će cena toga biti rat. Počećemo da dajemo još više oružja Ukrajini, ne bih se iznenadio ako budemo još aktivniji u tom pravcu. Iskreno, to je sve ono što bugarski narod ne želi. Opasno je kada je takav čovek na čelu Ministarstva odbrane. Neka postave evroatlantistu, ali neka to bude čovek koji može da sasluša argumente“, zaključio je Simov.
Bugarska zastava, Sofija - Sputnik Srbija, 1920, 22.05.2023
SVET
Bugarski novinar: Demonstranti bacili boju na zgradu Evropskog predstavništva -otpor vazalstvu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala