- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Graciozna Moskovljanka – princeza svih podloga

© AP Photo / Gregorio BorgiaJelena Ribakina
Jelena Ribakina - Sputnik Srbija, 1920, 22.05.2023
Pratite nas
Sezonu iz snova ima Jelena Ribakina koja je na Mastersu u Rimu došla do pete titule u karijeri kojom je kompletirala trofeje sa velikih turnira (Masters i Grend slem) na svim podlogama. Dospela je na četvrto mesto VTA liste, ali realnost je trebalo da bude potpuno drugačija.
Kada je prošle godine osvojila Vimbldon Jelena Ribakina za to nije dobila bodove, ali rođena Moskovljanka nije dozvolila da joj to naruši motivaciju već je radila na sebi, svom tenisu i ušla u 2023. godinu kao prava šampionka.
Počela je odlično, stigla je do finala Australijan opena, a onda je u Indijan Velsu vezala pobede nad u tom trenutku dve najbolje teniserke Ige Švjontek i Arine Sabalenke posle čega je podigla prvi Masters trofej u karijeri.
Puna samopouzdanja graciozna Jelena došla je u Rim gde je doživela da joj tri protivnice predaju mečeve, a to se dogodilo čak i u finalu protiv Ukrajinke Kalinskaje. Međutim, daleko značajnija je bila predaje Ige Švjontek koja se povredila tokom meča i nije mogla da nastavi, ali se potom oglasila i rekla da će biti dobro već kroz nekoliko dana.
Istina, bilo bi lepše da je Ribakina trofej podigla bez da je bilo koja protivnica predala, ali on se svakako računa, a ono što se takođe računa sada jesu i bodovi koji su je popeli na četvrto mesto.
Na današnjem turu nema puno teniserki koje su uspele da osvoje trofeje na tri različitie podloge, a Jelena nije uspela samo to već ima po jedan Masters na betonu i šljaci, dok na travi ima onaj najveličanstveniji pehar sa Vimbldona.
Nenametljiva, tiha i stidljiva Jelena je van terena jedna od omiljenih teniserki mlađim generacijama, što je posebno važno jer je mlada Moskovljanka koja nastupa pod zastavom Kazahstana pravilan uzor. Poštuje protivnice, na terenu izbegava rasprave, a kada se i pojavi razlog za bes i ljutnju ona ih iskaljuje kroz moćne forhende i servise, odnosno svoje moćne udarce.
Koliko je Ribakina potcenjena kada je reč o VTA listi, najbolje govori činjenica da je ona u četiri međusobna duela Igu Švjontek pobedila čak tri puta i to sva tri ove godine.
Sada kada je pokazala da je pored betona i trave i „princeza šljake“ Ribakina ne razmišlja previše o tome da je osvojila još jedan trofej, već o tome kako da se domogne istog i na Rolan Garosu.
*Pogledajte novo izdanje emisije Sputnjik sport.
Igo Gaston - Sputnik Srbija, 1920, 22.05.2023
SPORT
Neverovatna kazna – zbog loptice?! /video/
Danil Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 22.05.2023
SPORT
Danilova tajna
Novak Đoković  - Sputnik Srbija, 1920, 22.05.2023
SPORT
Novak srušen sa trona i drugog mesta – Danil iznenadio i prestigao srpskog asa
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala