- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Odložena sednica Saveta roditelja u OŠ „Vladislav Ribnikar“

© Tanjug / TARA RADOVANOVIĆOsnovna škola „Vladislav Ribnikar“
Osnovna škola „Vladislav Ribnikar“ - Sputnik Srbija, 1920, 21.05.2023
Pratite nas
Član saveta roditelja Osnovne škole „Vladislav Ribnikar“ Vojin Šaljić izjavio je da za danas planirana sednica Saveta roditelja nije održana pošto nije bilo prisutno nekoliko roditelja nastradale dece.
„Sednici nije prisustvovalo nekoliko roditelja VII/2 iz razumljivih razloga. Oni su imali prioritet da se sastanu sa predstavnicima vlasti i institucija“, rekao je Šaljić.
On je za Tanjug kazao da inicijativa 200 roditelja da škola prestane sa radom i dalje stoji.
Sednica, koja je trebalo da bude održana od 12 sati u OŠ „Vladislav Ribnikar“, odložena je do daljeg.
Prema nezvaničnim informacijama agencije, od sutra škola nastavlja sa radom, po programu bez ocenjivanja i bez ispitivanja samih učenika, a jedina razlika u nastavi od ponedeljka biće školsko zvono koje se nije oglašavalo do 10. maja.
Od sutra će se nastava u „Ribnikaru“ odvijati uz povećano prisustvom policijskih službenika, a njih šest će biti u jednoj smeni. Njihov rad će nadzirati policijski nadzornici.

Predstavnici vlade došli sa odgovorima na sedam zahteva

U školu danas došlo nekoliko ministara i predstavnik kabineta predsednice Vlade.
Predsednik Saveta roditelja Igor Đorđević izjavio je da su predstavnici Vlade Srbije došli u školu sa odgovorima na zahteve roditelja, ali su njihovo saopštavanje odložili za narednu sednicu, jer prvo žele da razgovaraju sa svim roditeljima ubijene dece.
„Savet roditelja stoji iza sedam zahteva, na koje je danas trebalo da dobijemo odgovore. Ljudi iz vlade su došli sa spremnim odgovorima, ali je njihovo saopštavanje odloženo. Mišljenje svih je da prvo treba da razgovaraju sa roditeljima ubijene dece“, rekao je on.
Sednica je, kako kaže, odložena na zahtev dela roditelja ubijene dece jer je planirano da se predstavnici vlade prvo obrate njima, pa Savetu.
Deo roditelja stradale dece bio je danas u školi, a drugi deo je pismeno zatražio odlaganje.
Prema njegovim rečima, na sednicu Saveta roditelja došli su ministarke Maja Popović i Darija Kisić, predstavnici Školske uprave, šest ili sedam ministarstava — zdravlja, prosvete, građevine, MUP-a, tužilaštva.
Srpska zastava, igračke, cveće i emotivne poruke na ogradi  škole „Vladislav Ribnikar“  - Sputnik Srbija, 1920, 20.05.2023
DRUŠTVO
Roditelji VII/2 škole "Vladislav Ribnikar" traže hitnu suspenziju direktorke
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala