- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Neobičan sukob na Kavkazu: Gruzijska aviokompanija proglasila predsednika personom non-grata

© Sputnik / Maksim Bogodvid / Uđi u bazu fotografijaAvion kompanije Georgian Airways
Avion kompanije Georgian Airways   - Sputnik Srbija, 1920, 21.05.2023
Pratite nas
Avio-kompanija „Gruzija ervejz“ neće puštati na letove predsednika Gruzije Salome Zurabišvili, saopštio je osnivač avio-kompanije Tamaz Gaiašvili.

„Gospođa Salome je objavila da bojkotuje nacionalnu avio-kompaniju. Proglašavamo je personom non-grata i dok se ne izvini pred narodom Gruzije nećemo je pustiti na let“, rekao je Gaiašvili portalu „Rustavi2“.

Ranije je Salome objavila da bojkotuje kompaniju „Gruzija ervejz“ i nije želela da koristi njene usluge jer je ponovo uspostavila avionski saobraćaj sa Rusijom.
Predsednik Rusije Vladimir Putin je 10. maja ukinuo zabranu letova u Gruziju i vize za građane te zemlje. Letove u Gruziju su ponovo obnovile avio-kompanije „Azimut“, „Gruzija ervejz“ i „Red vings“.
Gruzijska avio-kompanija „Gruzija ervejz“ je 20. maja obnovila letove za Moskvu. Tokom sletanja ruskog aviona pored aerodroma Tbilisi je održan miting protiv ponovnog pokretanja avio-saobraćaja.
Policiя. Situaciя v tbilisskom meždunarodnom aэroportu. V Gruziю priletel pervый aviareйs iz Moskvы posle vozobnovleniя prяmogo soobщeniя meždu Rossieй i Gruzieй - Sputnik Srbija, 1920, 19.05.2023
RUSIJA
Nakon četiri godine u Tbilisi sleteo prvi avion iz Moskve: Opozicija protestuje na aerodromu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala