- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Moskovljanka je šampionka Rima – predaja Ukrajinke i nezapamćeni zvižduci /video/

© AP Photo / Dita AlangkaraSabalenka - Ribakina, Australijan open, finale
Sabalenka - Ribakina, Australijan open, finale - Sputnik Srbija, 1920, 21.05.2023
Pratite nas
Jelena Ribakina, rođena Moskovljanka koja nastupa pod zastavom Kazahstana, osvojila je titulu na Masters turniru u Rimu pobedom nad Ukrajinkom Angelinom Kalinjinom koja je predala duel u drugom setu.
Ribakina je vodila sa 6:4 i 1:0 u drugom setu kada je Kalinjina odlučila da preda duel finala turnira, što se nije svidelo rimskoj publici koja je potom zvižducima ispratila i ceremoniju dodele trofeja, što se gotovo nikada ne dešava u svetu tenisa, ko god bio na terenu.
O čudnim okolnostima koje su se događale na turniru govorila je i Ribakina, koja će na narednoj VTA listi biti četvrta teniserka sveta, iako je taj, a možda i viši rang, odavno zaslužila, naročito posle prošlogodišnjeg osvajanja Vimbldona.
„Veoma čudne dve nedelje za mene. Ne mogu da se setim kada sam pobedila predajom na turniru. Ovde sam doživela tri. Veoma čudno. Imali smo i odlaganja zbog kiše, često sam veoma kasno odlazila na spavanje i budila se skoro u podne...“, objasnila je Jelena.
Ribakina je potom uputila i poruku svojoj rivalki.
„Nisam želela da se ovako sve završi. Nadam se da će se Angelila brzo oporaviti“, istakla je Ribakina.
Moskovljanka je osvojila drugu titulu na mastersima, posle Indijan Velsa takođe ove godine i ukupno petu VTA titulu u karijeri. Zanimljivo, ovo joj je prva godina da je osvojila više od jedne titule, a još nije ni polovina iste.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala