- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Rus pokorio Rim – Danil konačno ima trofej na šljaci

© AP Photo / Alessandra TarantinoDanil Medvedev
Danil Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 21.05.2023
Pratite nas
Ruski teniser Danil Medvedev osvojio je masters u Rimu nakon što je savladao Danca Holgera Runea u dva seta - 7:5, 7:5. Ovo je za Medvedeva peta ATP titula u 2023. godini i prva u karijeri na šljaci, a od sutra će biti drugi teniser sveta i preskočiti Novaka Đokovića na ATP listi.
Odlično finale su priredili na Foro Italiku Danac i Rus, iako je početak zbog kiše kasnio preko sat i po vremena. Obojica su bili sjajni na svoj servis u prvom setu, a prve brejk lopte i to dve, propustio je Rune u petom gemu.
Rus je uspeo da kazni kasnije Danca za ove promašaje i to u 12 gemu. Čekao je i dočekao Danil prvu brejk šansu i odmah je iskoristio da povede u setovima posle 7:5.
Drugi set počeo je mediscinskim tajm-autom za Runea, a kada se vratio na teren kao da je dobio novu snagu. Odmah je napravio brejk i to sa nulom i potom stigao do dva gema prednosti.
Danil je ostao miran na 2:1 za protivnika, zamolio, najpre, publiku da navija malo i za njega, a potom napravio brejk i izjednačio rezultat.
Međutim, uspeo je Rune uz pomoć svog trenera Muratoglua da nađe rešenje za Danila i njegove servise i brejkom za 4:3 stigne do nove prednosti. Medvedev se, međutim, nije pomirio sa gubitkom seta, ostao je smiren i strpljiv i ponovo vratio brejk za 5:5.
Runeu se posle toga „skratila ruka“, ostao je Danac nemoćan i uplašen, što je Danil iskoristio da ga potpuno dotuče još jednim brejkom za 7:5 i trijumf od 2:0 u setovima.
Rus se ovom pobedom revanširao Runeu za poraz u nedavnom četvrtfinalu Monte Karla. Ujedno je stigao i do šeste titule na mastersima iz serije 1.000 u karijeri.
Olga Danilović - Sputnik Srbija, 1920, 21.05.2023
SPORT
Olga pokorila Madrid i čeka je veliki skok!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala