- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Karakačanov: Građani EU nisu zainteresovani za nastavak ukrajinskog sukoba zbog gubitaka i protesta

© Sputnik / Lola ĐorđevićZastava Bugarske
Zastava Bugarske  - Sputnik Srbija, 1920, 20.05.2023
Pratite nas
Građani Zapadne Evrope protestuju jer su navikli na „gospodski način života“, sa „vodoinstalaterima“ iz istočne Evrope i „tamnoputim gastarbajterima“, izjavio je nekadašnji bugarski ministar odbrane Krasimir Karakačanov.
Prema njegovim rečima, ukrajinski sukob traje već drugu godinu, a zapadnoevropljani nisu zainteresovani da gomilaju samo gubitke.

„Vidimo u Francuskoj i u Nemačkoj proteste zapadnog stanovništva koje je naviklo na gospodskiji način života i na to da dolaze beli istočnoevropski radnici koji rade kao vodoinstalateri, tehničari, vozači, medicinske sestre. Oni tamnoputiji, neevropski gastarbajteri obavljaju ostale prljave poslove. Ali, sada se ispostavlja da je ova kriza dovela do ekonomskog pada“, objašnjava Karakačanov.

Bivši ministar ističe da je došlo do toga da nemačke kompanije odlaze iz Nemačke, a to neminovno dovodi do smanjenja prihoda u budžetu, smanjenja broja radnih mesta.

„Prema tome, neophodno je da Bugarska ima poslušnu vladu kojoj možeš reći, ‘mi raspoređujemo vojsku’ i ona će odgovoriti: ‘Živeo NATO!’. Turska vodi svoju politiku u crnomorskom regionu kao članica NATO-a. Očigledno je da je Turska pored Mađarske jedina NATO zemlja koja ne prekida i nastavlja trgovinsko-ekonomske i političke odnose sa Rusijom.“

Tačnije, bivši ministar je zaključio da na Tursku sada zvanično ne mogu da računaju.
Bugarska zastava ispred sedišta EU u Briselu - Sputnik Srbija, 1920, 11.05.2023
SVET
Bugarski stručnjak: EU vodi kontraproduktivnu sankcionu politiku protiv Rusije
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala