- Sputnik Srbija, 1920, 24.01.2022
KULTURA
Rubrika koja prati kulturne fenomene i događaje, stvaraoce i ličnosti koji svojim delom kreiraju savremenu kulturnu scenu u zemlji i u svetu.

Izabela Roselini u Beogradu, u nedelju izvodi svoju monodramu „Darvinov osmeh“ /foto/

© Tanjug / SAVA RADOVANOVIĆIzabela Roselini u Beogradu
Izabela Roselini u Beogradu - Sputnik Srbija, 1920, 20.05.2023
Pratite nas
Slavna glumica Izabela Roselini doputovala je u Beograd, a sutra uveče će u Jugoslovenskom dramskom pozorištu izvesti svoju monodramu „Darvinov osmeh“, na poziv Beogradskog festivala igre.
Monodrama je rađena prema knjizi Čarlsa Darvina „Izražavanje emocija kod čoveka i životinja”, gde je Roselinijeva otkrila da se kontinuitet ljudskih i životinjskih odnosa može otkrivati i kroz izražavanje emocija.
Izabela Roselini, koja je prvi put u srpskoj prestonici, izjavila je na konferenciji za novinare da će deo prihoda od prodaje karata njene monodrame biti usmeren na podršku „Udruženju Beta“ iz Zaječara koje se bavi lečenjem i zbrinjavanjem napuštenih pasa i mačaka.
© Tanjug / SAVA RADOVANOVIĆIzabela Roselini prvi put gostuje u Beogradu sa monodramom „Darvinov osmeh“.
Izabela Roselini prvi put gostuje u Beogradu sa monodramom „Darvinov osmeh“. - Sputnik Srbija, 1920, 20.05.2023
Izabela Roselini prvi put gostuje u Beogradu sa monodramom „Darvinov osmeh“.
„Ovu predstavu sam napisala tokom izolacije zbog korona virusa, kako bih pomirila dve stvari koje sam najviše volela u svom životu — glumu i ponašanje životinja. Do sada su ova dva sveta bila odvojena, ali sam kroz ovo iskustvo konačno spojila svoje srce i glavu, pozorište i nauku“, rekla je Izabela Roselini.
Roselinijeva je napomenula je i da ima farmu u okolini Njujorka, kojoj je veoma posvećena nakon duge karijere glumice i modela.
Kako je istakla, od svojih slavnih roditelja, Ingrid Bergman i Roberta Roselinija, naučila je da u životu uvek bude neprestano radoznala.
„Uvek volim da se pohvalim da sam ćerka divnih i slavnih ljudi i umetnika. U porodici su retko pričali o uspehu, karijeri, svojim filmovima, već su živeli život punim plućima. Uvek su uživali u gledanju filmova i konzumiranju umetnosti“, rekla je Izabela Roselini o svojim roditeljima.
Osvrnula se i na jedan od najuspešniji filmova u svojoj karijeri — „Plavi somot“ (1986) Dejvida Linča.
„Film je bio istovremeno veoma kontroverzan i poznat, danas ima kultni status u svetu. Bio je to moj treći film, do tada sam bila više poznata kao model. Zato sam bila i prepoznatljiva publici jer su me upoznali kroz svet mode. Inače je veoma teško da jedna strana glumica uspe u Americi. Smatram da mi je to jedna od najboljih uloga u karijeri, veoma specifična rola osobe vezana za porodično nasilje, koja u sebi ima poznati Stokholmski sindrom“, rekla je Roselinijeva.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala