- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Seltiksi provocirali Batlera – Džimi ih uništio za šest minuta

© AP Photo / Charles KrupaDžimi Batler
Džimi Batler - Sputnik Srbija, 1920, 20.05.2023
Pratite nas
Košarkaši Majamija krupnim koracima hitaju ka velikom finalu NBA lige, pošto su i u drugom meču finala Istoka protiv Bostona došli do novog brejka - 111:105. Tim sa Floride vodi sa 2:0, a serija se seli na njihov parket.
Seltiksi su opet očajno odigrali drugo poluvreme i dozvolili rivalu da im pobegne. Za razliku od prošlog meča kada su poraženi u trećoj, ovog puta su pali u poslednjoj četvrtini koju je Majami dobio sa 36:22.
Pokušavao je Tejtum pre toga da zatvori utakmicu i ne dozvoli dramu, ali su Džimi Batler i Bam Adebajo sa druge strane takođe bili rešeni da njihov tim kući odnese i drugu pobedu.
Boston je u poslednju četvrtinu ušao sa osam poena prednosti, a na šest i po minuta do kraja utakmice Grant Vilijams, koji je imao sjajan meč, pogodio je lepu trojku.
Međutim, napravio je ključnu grešku jer je ušao u raspravu sa Džimijem Batlerom. Ta trojka odvela je Seltikse do vođstva od 96:87, ali se od tog trenutka momentum totalno okrenuo. Svaki navijač Bostona se sigurno zapitao - zašto provociramo Batlera?
Svi su znali šta sledi. Posle Batlerovih slobodnih bacanja, Majami je napravio seriju od 21:9 i zatvorio utakmicu, naravno uz prelomne poene svog najboljeg igrača.
Teški dani su pred Bostonom, jer je Majami sjajan domaćin i u ovoj seriji ima skor od 6-0 na svom terenu. Uz to, i istorija im ide na ruku kada je u pitanju statistika i jako su blizu svog prvog finala još od 2020. godine.
Batler je sa 27 poena, osam skokova i pet asistencija bio najefikansi u ekipi Majamija, dok je Bam Adebajo imao učinak od 22 poena, 17 skokova i devet asistencija. Kaleb Martin je ubacio 25, dok srpski košarkaš Nikola Jović nije igrao.
Kada je u pitanju Boston, Džejson Tejtum je meč završio sa 34 poena i 13 skokova. Džejlin Braun je ubacio 16, Vilijams i Brogdon su dodali po 13, Derik Vajt 11.
Naredni, treći meč igra se u Majamiju u ponedeljak u 02.30 ujutru po našem vremenu.
*Pogledajte novo izdanje emisije Miljanov korner
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala