- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Posle tri sata na terenu bez rukovanja na mreži – „Tužna sam“

© Sputnik / Alekseй Daničev / Uđi u bazu fotografijaVeronika Kudermetova
Veronika Kudermetova - Sputnik Srbija, 1920, 19.05.2023
Pratite nas
Ruskinja Veronika Kudermetova izgubila je od Ukrajinke Angeline Kalinine u polufinalnom susretu VTA 1000 teniskog turnira u Rimu, čiji nagradni fond premašuje 3,5 miliona evra. Finalni rezultat je glasio 5:7, 7:5, 2:6.
Teniserke su na terenu provele dva sata i 51 minuta, a posle meča nisu se rukovale.
Kalinina će u finalu igrati protiv predstavnice iz Kazahstana Jelene Ribakine (7. nosilac) koja je nadigrala Elenu Ostapenko (20) iz Letonije sa 6:2, 6:4.
Inače, meč Ribakine i Ostapenko prekinut je zbog kiše pri rezultatu 6:2, 2:4 za rođenu Moskovljanku Ribakinu, a onda je u nastavku dobila sve gemove i zakazala duel protiv Kalinine u finalu.
Biće to vrlo interesantno finale Rima.
Posle meča Kudermetove i Kalinine, Ruskinja je bila tužna što nije stigla do finala i za medije je govorila o svojim emocijama i omiljenoj podlozi.
„Tužna sam. Ovaj meč mi je bio važan jer je bilo polufinale. Volela bih da igram finale, ali nažalost danas sam izgubila. Volim da igram na šljaci, to mi je jedna od omiljenih podloga. Mnogo sam patila ove godine i izgubil sam mnogo mečeva, ali sam radila svaki dan na poboljšanju i evo rezultata“, rekla je Kudermetova.
Uspela je Ruskinja da se vrati u meč posle izgubljenog prvog seta, ali kao da joj je ponestalo snage i kondicije da dođe do velikog preokreta i plasmana u finale mastersa u Rimu.
Dakle, u finalu Rima igraće Kalinina i Ribakina.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 19.05.2023
SPORT
Srpski špil uvek ima dva Džokera
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala